Menu
RSS

Antalya MATSO: 'Kiraları TL'ye Çevirin' Çağrısı

Antalya MATSO: 'Kiraları TL'ye Çevirin' Çağrısı

Manavgat Ticaret ve Sanayi Odası (MATSO) Başkanı Ahmet Boztaş işyeri kiralarının döviz yerine TL'ye dönüştürülmesi çağrısında bulundu.MATSO kasım ayı olağan meclis toplantısı yapıldı. Toplantıda konuşan Başkan Ahmet Boztaş, Manavgat ekonomisine değinerek

ilçedeki gayrimenkul sahiplerinin işyeri kiralarını döviz yerine TL'ye dönüştürmesi çağrısında bulunarak 2014 rakamlarına bağlanması gerektiğini söyledi.

Manavgat ekonomisinde en önemli gelir kaynağının turizm olduğunu aktaran Boztaş, turizmde yaşanan düşüşler nedeniyle ilçe tüccar ve esnafının büyük kısmının sıkıntılı bir sezon geçirdiğini vurguladı.

İlçe ekonomisinin başat sektörünün turizm olması nedeniyle sıkıntılı olan ilçe tüccar ve esnafının döviz kurlarındaki dalgalanmayla daha zor duruma düştüğünü kaydeden Boztaş,

"Uçak kriziyle birlikte başlayan ve 2 yıldır devam eden turizmde yaşanan sıkıntılar nedeniyle sıkıntılı dönem yaşanıyor. Turizmdeki düşüşe bir de dövizdeki hareketlilik eklenince sıkıntılı olan tüccar ve esnafımız daha da zor duruma düştü.

2014 yılında dolar kuru 2.83 iken şu anda 3.94 civarında seyrediyor. 2014 yılında Euro 3.92 seviyelerinde iken 4.67 seviyelerinde seyrediyor.

İlçemizdeki gayrimenkul sahiplerinin tüccar ve esnafımızın kiralarını 2014 yılı döviz kuruna sabitleyerek döviz yerine TL'ye dönüştürmesi çağrısında bulunuyoruz" dedi.

MATSO Başkanı Ahmet Boztaş, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Halkımızın dövizlerini TL'ye dönüştürmesiyle, TL'miz yabancı paralar karşısında yeniden değer kazanmaya başlayacaktır. TL'yi korumakla vatanı korumak eş değerdir.

TL'nin gücü yaklaşık 80 milyon insanımızın alın teridir. TL güçlüdür, ülke olarak daha da güçlü olabilmesi için elimizden gelen gayreti göstermeliyiz."

yukarı çık
0
Paylaşım