Menu
RSS

Antalya Makina Mühendisleri Odası: Kadına Şiddette Tepki Var, Azalma Yok!

Antalya Makina Mühendisleri Odası: Kadına Şiddette Tepki Var, Azalma Yok!

Makina Mühendisleri Odası Antalya Şube Başkanı Ayşen Hamamcıoğlu, 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddeti Kınama Günü dolayısıyla yayınladığı mesajında, “Kadına yönelik şiddet konusunda kınamalar, toplu yürüyüşler, sosyal medya tepkileri,

siyasilerin tepkileri hepsi var ama maalesef bunların sonucunda şiddet olaylarında herhangi bir gerileme ya da azalma yok.” dedi.

Kanun Çok, Yaptırım Yok!

Hamamcıoğlu, Türkiye’de her gün yüzlerce kadının şiddet sonucunda hayatını kaybettiğini belirterek,  “Rakamlar Türkiye’de her gün 400 kadının şiddete maruz kaldığını ve her 3 günde 2 kadının bu şiddetin sonucu olarak öldürüldüğünü gösteriyor.

Kadına yönelik şiddet konusunda kınamalar, toplu yürüyüşler, sosyal medya tepkileri, siyasilerin tepkileri hepsi var ama maalesef bunların sonucunda şiddet olaylarında herhangi bir gerileme ya da azalma yok.

Kanun çok, devamlı yenileri çıkarılarak, çözüm bulunmaya çalışılıyor‘muş’ gibi yapılıyor! Ancak şu bir gerçek ki; uygulanışı, takibi ve denetimi yetersiz” dedi.

Yeter Artık!

Mevcut yasaların yetersiz olduğunun altını çizen ve şiddetin toplumsal ve kültürel alt yapıya yerleşmeden, reform niteliğinde yaptırımlarla, devlet eli ile denetiminin sağlanmadan çözümünün imkansız olduğunu ifade eden Hamamcıoğlu,

“Biz hep sonuçlar üzerinden çözümü konuşuyoruz. Dolayısıyla da şiddet son bulmuyor aksine her geçen gün daha da artıyor. Artık sebepleri konuşmalıyız ve bu sebepleri aynı potada eritmeliyiz. Yeter Artık...

Eğitim, fırsat eşitliği, insan hakları, saygı, aile kavramı, şiddetin denetimi ve takibi, sosyal devlet anlayışı sağlam temellere oturtulmalı, sığınılacak tek liman, adil, güvenilir bir yargı ve devlet yapılanması sağlanmalıdır.” diye konuştu.

yukarı çık
0
Paylaşım