Menu
RSS

Antalya Kumluca’da Toplu Taşıma Araçlarına Kamera Kondu

Antalya Kumluca’da Toplu Taşıma Araçlarına Kamera Kondu

Antalya'nın Kumluca ilçesinde toplu taşıma araçlarına kamera ve araç takip sistemi konuldu.Antalya Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Planlama ve Raylı Sistem Dairesi Başkanlığı tarafından Kumluca ilçesinde faaliyet gösteren toplu taşıma araçlarına Büyükşehir

Belediyesinin belirlediği standartlarda kamera kayıt ve araç takip sistemi montajı yapıldı.

Büyükşehir Belediyesi Kumluca Koordinatörü Yusuf Evran, kurulan sistemin hem yolcular hem şoförler için güvenliği arttıracağını söyledi. Evran, "Bu sistem 3 kamera, panik butonu ve sürücü bilgisayarından oluşmaktadır.

Bu sistemde kaydedilen görüntüler 60 güne kadar saklanabilmektedir. Panik butonu araç içinde yolculardan gelebilecek herhangi bir olağanüstü durumu, hırsızlık, kaza, yangın gibi durumları alarmını merkeze iletmektedir.

Online izleme sayesinde kontrol merkezi araç içine bağlanarak alarm durumunun görüntüsünü görerek ve araca en kısa sürede müdahale edilecektir. Bu sayede ilçemizdeki toplu taşıma araçlarımızı daha güvenli hale gelecektir.

Ayrıca yapımına devam ettiğimiz çalışmayla da vatandaşlarımız bekledikleri toplu taşıma araçlarını akıllı telefonlarından takip edebilecek ve kaç dakika sonra hangi durakta olacağını görebilecekleri bir sistem oluşturuyoruz" dedi.

yukarı çık
0
Paylaşım