Menu
RSS

Antalya Korkuteli’de Şehitler Camii'nin Temeli Atıldı

Antalya Korkuteli’de Şehitler Camii'nin Temeli Atıldı

Antalya’nın Korkuteli İlçesi'nde yaptırılan Şehitler Camii'nin temeli dualarla atıldı. Korkuteli'ne bağlı Karşıyaka Mahallesi'nde Karşıyaka Cami Yaptırma ve Yaşatma Derneği tarafından yaptırılan Şehitler Camii'nin temel atımı dolayısıyla tören düzenlendi.

Törene, İlçe Müftüsü Selim Yazıcı ve vatandaş katıldı. Karşıyaka Cami Yaptırma ve Yaşatma Derneği Başkanı Süleyman Patma, "Şehitler Camimiz 2 katlı, 825 metrekarelik inşaat alanı olan ve 2 minareli.

Yaklaşık 4 bin kişilik olacak. Alt katında kız ve erkek Kuran kursu, şehitler için oda ve çay ocağından oluşacak" dedi.

Müftü Selim Yazıcı da "Allah bizi daima güzel hizmetlerle meşgul etsin. Güzel işlerle meşgul eden ve meşguliyeti de bereketli olan devamlı olan kullarından eylesin. Bizler dinimize iman etmişiz, ibadetlerimizi yapmaya çalışıyoruz.

Camilerimizin içini doldurmazsak, evimizin yanında bir cami olup da vakit namazlarında camiye iştirak etmez ve cemaat oluşturmazsak, ezan okunduğunda bize karşı Allah'ın bir daveti olduğunu bilmezsek istediğimiz kadar temel atalım içini doldurmadıktan sonra kuru beton yığınından hiçbir farkı kalmaz.

Önemli bir hizmetin inşası için bir araya geldik. Müslüman olarak görevimiz yapımına uğraştığımız camilerin içini doldurmamız gerekir. Bu güzel hizmet inşallah önce mahallemize daha sonra ilçemize hayırlı uğurlu olsun" diye konuştu.

Konuşmaların ardından Müftü Selim Yazıcı'nın yaptığı dua ve kesilen kurban ile caminin temeli atıldı.

yukarı çık
0
Paylaşım