Menu
RSS
Kepez Belediye Başkan Vekilliğine Refik Emre Altekin Seçildi

Kepez Belediye Başkan Vekilliğine Refik Emre Altek…

Kepez Belediye Meclisi, görevi...

AFAD Duyurdu: Antalya'da Deprem!

AFAD Duyurdu: Antalya'da Deprem!

Antalya'nın Kaş ilçesinde 3,9 ...

PSAKD Akdeniz Bölge Sorumlusu Arslan: Kocagöz’ün Tutuklanması AKP’nin Bir İntikam Planı Olarak Görünüyor

PSAKD Akdeniz Bölge Sorumlusu Arslan: Kocagöz’ün T…

“AKP ve onun sözünden çıkmayan...

CHP: İktidarın Demokrasi Anlayışı İşte Tam Budur; Kepez Belediye Başkanı Şok Bir Kararla Tutuklandı

CHP: İktidarın Demokrasi Anlayışı İşte Tam Budur; …

Antalya’nın Sarısu teleferik h...

Prev Next

Antalya Konyaaltı CHP Yerel Seçimde Önseçim İstedi

Antalya Konyaaltı CHP Yerel Seçimde Önseçim İstedi

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Konyaaltı İlçe Başkanlığı tarafından mahalle temsilcilerine yönelik değerlendirme, bilgilendirme ve istişare toplantısı düzenlendi. Konyaaltı’nda bulunan bir otelde düzenlenen toplantıya CHP İl Başkanı Ahmet Kumbul,

il yönetim kurulu üyelerinin yanı sıra Konyaaltı İlçe Başkanı Onur Duruk ve partililer katıldı. Geniş katılımlı yapılan istişare toplantısında en önemli gündem maddesi Mart ayında yapılacak yerel seçimler oldu.

Açılış konuşmasını yapan CHP Konyaaltı ilçe Başkanı Onur Duruk, parti içi birlik beraberlik mesajı vererek önümüzdeki yerel seçimlere odaklanmak gerektiğine vurgu yaptı.

Türkiye’nin cumhuriyet değerlerine geri dönebilmesi için CHP’ye ihtiyaç olduğunun altını çizen Duruk, “Bugünkü toplantımızın sebebi birlik beraberlik amacı taşıyor.

Yerel seçimler ile ilgili süreç başladı. 1-19 Ekim arasında başvurular yapılacak. Yerel seçimde uygulanacak yöntem henüz belirlenmedi. Burada bulunan arkadaşlarımızın ve bizim temennimiz örgütlerin dikkate alınmasından yana.

Önseçimin yapılması yönünde. 13 Ekim’de Antalya’da bölge toplantısı olacak. Onun öncesinde sizlerin düşüncesi bizim için önemli ve görüşlerinizi genel merkez yöneticilerine aktaracağız” diye konuştu.

Hedefimiz Maksimum Oyu Almak

CHP Antalya İl Başkanı Ahmet Kumbul da, burada yaptığı konuşmada bu tür toplantıların birlik ve beraberliği perçinlediğini söyledi. CHP’li kadroların cumhuriyet ve vatanın bütünlüğü için çalıştıklarını belirten Kumbul,

“Bugün hala Cumhuriyet ile yönetiliyorsak bunda CHP’lilerin payı büyüktür. Cumhuriyet çok uzun yıllardır tehdit altında. Eğer biz Cumhuriyeti savunmasaydık bugün Cumhuriyet rejimi ile yönetiliyor olmazdık.

Yerel seçimde iktidar olmak istiyorsak büyük il ve ilçe belediyelerini kazanmak zorundayız.  Biz kendi bölgemizde maksimum oyu almak zorundayız. Antalya’da tabanda doğru ittifakları yaparak Büyükşehir’i almak zorundayız.

Yerel devlet gücüyle genel seçimlerde CHP’ye, iktidar yapacağız” dedi.  Yerel seçimler öncesinde meclis üyelikleri ve belediye başkanlığı seçimlerinde önseçim istediklerinin altını çizen Kumbul, “Seçim kurulunun takvimi Ocak ayında başlayacak.

Belediye başkanlığında önseçim istedik; önseçim olmuyorsa bile teamül yoklaması istiyoruz.  Örgütün fikrinin alınmasını istiyoruz” ifadelerine yer verdi. Konuşmaların ardından mahalle temsilcileri konuşmalar yaptı.

yukarı çık
0
Paylaşım