Menu
RSS

Antalya KESK: AKP - MHP İttifakına Oy Vermeyeceğiz!

Antalya KESK: AKP - MHP İttifakına Oy Vermeyeceğiz!

KESK Antalya Şubeler Platformu düzenlediği basın toplantısı ile 24 Haziran Genel Seçimleri’nde nasıl ve ne yönde oy kullanacaklarını açıkladı. Platform adına açıklamayı okuyan Eğitim Sen Antalya Şubesi Başkanı ve KESK Dönem Sözcüsü Kadir Öztürk, “Demokratik,

eşit ve adil olmayan koşullarda sürdürülen 24 Haziran seçim çalışmaları bizler için sonuçları itibari ile Cumhuriyet döneminin en kritik seçimlerinden birisi olma özelliğini taşımaktadır.

Şöyle ki,  bu seçiminle ülkemizin nasıl bir siyasal rejimle ve kimler tarafından nasıl yönetileceğinin oylaması yapılacaktır” dedi.

Seçimlerin terörize edildiğini ve her türlü hukuksuzluğa başvurulduğunu ifade eden Öztürk, “Tarihimizin belki de en karanlık döneminden geçiyoruz. 

20 Temmuz 2016 tarihinden bugüne süren OHAL ile hukuksuzluğun, adaletsizliğin, emeği hedef alan saldırıların merkez üssü haline getirilen bir ülkede hayatta kalma mücadelesi veriyoruz” diyerek seçim sürecinde yaşananları yorumladı.

AKP’nin Kamu Emekçisinden Oy İstemeye Yüzü Yok!

Öztürk Ak Parti Hükümetinin kamu emekçilerine karşı uyguladığı politikaları 9 başlık altında sıralayarak, “24 Haziran’da ya yasama-yürütme-yargıdaki kuvvetler ayrılığı ilkesinin iktidar lehine ortadan kaldırıldığı,

parlamentonun etkisiz ve göstermelik olarak varlığını koruyacağı, padişahlık yetkileriyle donatılmış bir başkanlık sistemi ya da eşit, özgür, barış içinde ve laik bir düzenin kurucu zemini olacak bir seçim yaşanacak” dedi.

24 Haziran 2018 baskın genel seçimleri tüm yurttaşlarımız kadar biz kamu emekçilerini de yakından ilgilendirmektedir diye sözlerine devam eden Öztürk, konuşmasını şöyle tamamladı:

 “Çünkü 24 Haziran’da asıl olarak AKP’nin dayattığı tekçi, otoriter, dinci-gerici, mezhepçi ve etnik politikalara dayalı karanlık gidişatın devam edip etmeyeceği de belirlenecektir.

Kamu emekçileri AKP+MHP’de ifadesini bulan Cumhur İttifakına oy vermeyecek, geleceğine sahip çıkacak, eşitlikçi, özgürlükçü ve demokratik bir gelecek için taleplerini daha güçlü savunacak ve takipçisi olacaktır.

Bu nedenle:

1-Hak ve özgürlüklerimiz, iş güvecimiz, özgür toplu pazarlık hakkımız ve grev hakkımız yasal güvence altına alınmalıdır.

2-Çalışma yaşamının uluslar arası normlara uygun hale getirilerek, çalışma yaşamı içerisinde ki ayrımcılığa son verilmelidir.

3-Tüm çalışanları ek göstergeleri 3600 olmalı ve ek ödemelerimiz emekliliğe yansılatılmasına.

4-Ücretlerimiz üzerindeki vergi adaletsizliğine ve adil olmayan vergi dilimi uygulamasına son verilmelidir.

5-Sendikal örgütlenme üzerindeki idari ve siyasi baskılara derhal son verilmeli ve sendikal örgütlenme özgürlüğü önündeki engeller derhal kaldırılmalıdır.

6-İstihdamdaki kadın  – erkek eşitliği sağlanmalı, devlet ve yasaların gücü ile eril devlet, bürokrasi ve erkeğin kadına yönelik baskı, şiddet, taciz, tecavüz ve her türlü mobinge karşı kadın örgütlerin

katılımıyla yasal düzenlemeler yapılmalı ve yaşamsallaştırılmalıdır.

7-Zorunlu bireysel emeklilik uygulamasına derhal son verilmelidir.

8-OHAL uygulamasına derhal son verilmeli ve KHK’larla işinden, ekmeğinden olan ve bu uygulamalarla oluşan tüm mağduriyetler sonuçları ile birlikte çok acil olarak ortadan kaldırılmalıdır.

9- Demokratik parlamenter sistem yeniden; halk için- adalet için tüm toplumsal kesimlerin temsiliyetini sağlayacak biçimde, katılımcı ve demokratik bir siyasal anlayış ile toplumsal ve siyasal yaşamımıza kazandırılmalıdır.

10- Adil ve eşit bir seçim yarışının olması için sandık güvenliği sağlanmalı ve seçmenlere gözdağı veren söylem ve tartışmalar sonlandırılarak halkın iradesinin özgür ve adil bir şekilde sandığa yansıması için gerekli önlemler acilen alınmalıdır.

Özetle sıraladığımız sorunlar ve taleplerimiz 24 Haziran da ki seçimlerde de bize rehber olacaktır. Biz yerel yönetim emekçileri başta olmak üzere, tüm kamu emekçileri 16 yıldır her türlü baskı -zulüm politikalarına

ve uygulamalarına maruz kaldığımız AKP-MHP ittifakına oy vermeyeceğiz.

Tek adama biat etmeyeceğimizi, kula kulluk etmeyeceğimizi çığlığa dönüştürüp sandığa taşıyacağız.

Haklarımızı gasp edenlere tamam diyecek, sandıkta oylarımızla hesap soracağız.

OHAL gölgesinde yapılacak bu baskın –adil ve eşit olmayan seçimde, sendikalara, meslek odalarına, emeklilere, kadınlara, öğrencilere, işsizlere, köylülere düşen görev;

16 Nisan referandumunda başlatılan ‘hayır bitmedi sözümüzü’, 24 Haziran da #tamam diyerek kimi seçmeyeceğimizi veya kime oy vermeyeceğimizi bilinçlere çıkararak ve sandığa taşımak,

sandıklara oyumuza dolayısıyla geleceğimize sahip çıkacağız.

TERCİHİMİZ; EMEKTEN, DEMOKRASİDEN, BARIŞTAN, ADALETTEN YANA OLACAKTIR.

TERÇİHİMİZ; BAGIMSIZ, DEMOKRATİK VE LAİK BİR TÜRKİYE’DE KARDEŞÇE YAŞAMAKTAN YANA OLACAKTIR.

Unutmayalım ki;

Geleceğimize, doğamıza, işimize ve ekmeğimize sahip çıkmak;  çocuklarımıza yaşanabilir bir ülke ve güneşli güzel günleri yaratmak, yine bizim ellerimizdedir”

yukarı çık
0
Paylaşım