Menu
RSS

Antalya Jeofizik Mühendisleri Odası Yeni Yönetimini Belirledi

Antalya Jeofizik Mühendisleri Odası Yeni Yönetimini Belirledi

Jeofizik Mühendisleri Odası (JFMO) Antalya Şubesi'nin 5. dönem yönetim kurulu seçimlerinde Engin Erarslan başkanlığındaki Jeofizik İçin Dayanışma Grubu kazandı. JFMO Antalya Şubesi'nin seçimli genel kurulu, Antalya Şube Odası'nda yapıldı.

2 gün süren genel kurulda yönetime Jeofizik İçin Dayanışma Grubu'ndan 7 asil 7 yedek Jeofizik Mühendisi seçildi. Seçimde Antalya, Burdur ve Isparta'dan Jeofizik Mühendisleri oy kullandı.

Seçim sonuçlarına göre; Jeofizik Mühendisleri Odası Antalya Şube Başkanlığına Engin Erarslan seçilirken, Atakan Yüklü II.Başkan seçildi.

Osman Uyanık, Tan Gürer, İhsan Ceyhan, Uğur Çakıl ve Erman Kaptanoğlu yönetime girmeye hak kazandılar.

Yedek yönetim kurulu üyeleri ise Yalçın Yıldıray, Hızır Yılmaz, Nevbahar Sabbağ, Ersin Barbaros, Neşe Yalçınkaya, Fadime Oğuz ve Askerhan Şahin'den oluştu.

Jeofizik Mühendisleri Odası Antalya Şube Başkanı Erarslan, Jeofizik bilimin yer araştırmalarında geniş bir çalışma yelpazesinin olduğuna dikkat çekti. Jeoteknik - zemin etütleri, fay araştırmaları ve depremsellik etütleri,

kentsel dönüşüm için hasarsız yapı incelemeleri, yeraltı su aramaları, maden-jeotermal-petrol-doğalgaz arama ve rezerv tespitleri, arkeolojik kalıntı araştırmaları, deniz tabanı altı araştırmaları, uygun tarım toprağı araştırmaları,

katı atık ve çöp alanlarının yer seçimi, adli vaka incelemeleri konu başlıklarında jeofizik mühendisleri'nin hizmet verdiğini belirterek, yerel yönetimlerin ve vatandaşların jeofizik mühendislerinden istifade etmeleri gerektiğini belirtti.

yukarı çık
0
Paylaşım