Menu
RSS
Kepez Belediye Başkan Vekilliğine Refik Emre Altekin Seçildi

Kepez Belediye Başkan Vekilliğine Refik Emre Altek…

Kepez Belediye Meclisi, görevi...

AFAD Duyurdu: Antalya'da Deprem!

AFAD Duyurdu: Antalya'da Deprem!

Antalya'nın Kaş ilçesinde 3,9 ...

PSAKD Akdeniz Bölge Sorumlusu Arslan: Kocagöz’ün Tutuklanması AKP’nin Bir İntikam Planı Olarak Görünüyor

PSAKD Akdeniz Bölge Sorumlusu Arslan: Kocagöz’ün T…

“AKP ve onun sözünden çıkmayan...

CHP: İktidarın Demokrasi Anlayışı İşte Tam Budur; Kepez Belediye Başkanı Şok Bir Kararla Tutuklandı

CHP: İktidarın Demokrasi Anlayışı İşte Tam Budur; …

Antalya’nın Sarısu teleferik h...

Prev Next

Antalya İyi Parti İl Başkanı Aydın: DSP Cumhur İttifakı’na Hizmet Ediyor

Antalya İyi Parti İl Başkanı Aydın: DSP Cumhur İttifakı’na Hizmet Ediyor

AK Parti ile MHP arasında gönül ittifakı olmadığını söyleyen İYİ Parti Antalya İl Başkanı Ahmet Aydın, 31 Mart 2019’da yapılacak olan yerel seçimlerde DSP’nin takındığı tavrı değerlendirirken, DSP’nin özellikle oyları bölüp AKP-MHP Cumhur ittifakına

destek olduğunu söylerken aynı zamanda MHP’nin AKP ile olan ittifakına, “Birçok arkadaşım MHP’de kaldı ama bu birliktelik içlerine sinmiyor. Şuanda sessiz duruyorlar ama gerçekten Türk milliyetçisi olanların oy vereceğini düşünmüyorum” dedi.

İYİ Parti Antalya İl Başkanı Ahmet Aydın, dün sabah il binasında basın toplantısı düzenleyerek gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Cumhuriyet Halk Partisi’yle yapılan Millet ittifakı çerçevesinde 7 ilçenin kendilerine bırakıldığını hatırlatan Aydın,

gazetecilerin sorularına da yanıt verdi. Kepez adayı Murat Dinç’in hem CHP ve İYİ Parti tabanında hem de milliyetçi muhafazakar kesimde muazzam bir enerji yakaladığını söyleyen Aydın, kazandıkları belediyelerde iktidar partisinden olanları

işten çıkarmayacaklarını söyledi. İsa Yıldırım’a ayrı bir parantez açan Aydın, adaylığı çekildikten sonra Yıldırım ile görüştüğünü açıkladı. Antalya’daki belediyelerin kendi gelirleriyle hizmet üretebilecek kapasitede olduğuna işaret eden Aydın,

iktidar partisinden olmayan belediyelerin hizmet edemeyeceği yönündeki düşüncelerin Antalya için yanlış olduğunu vurguladı.

“Bütün Enerjimizle Sahadayız”

İttifak ortağı CHP Antalya İl Başkanı Ahmet Kumbul ile güzel bir ortaklık yürüttüklerini belirten İYİ Parti Antalya İl Başkanı Ahmet Aydın, “Daha önce de belirttiğim gibi iki Ahmet olarak Antalya’yı omuzlayacağız.

İl ve ilçelerde seçim komitelerini birlikte oluşturuyoruz. Koordineli bir çalışma içerisindeyiz. Artık tam ekip olarak sahadayız. Büyükşehir’de Muhittin Böcek olmak üzere ilçelerde hangi belediyenin kimde kaldığına bakmaksızın

bütün enerjimizi sahaya yansıtacağız. Meclis üyelikleri konusunu henüz masaya yatırmadık ama bu bir demokrasi mücadelesiyse herkes egosunu ayaklar altına alacak.

Yüzde 17.5 oranındaki oyumuzla hem Büyükşehir’de hem de ilçelerde temsil edilmek istiyoruz. 3 eksik 3 fazla olur ama fermuar sistemi olacak gibi” dedi.

İttifak Ortağı CHP’ye Teşekkür

Adayların belirlenmesi sürecinde Kepez ve Aksu ilçelerinde ısrarcı olduğunu hatırlatan Aydın, “Merkezdeki bir ilçede adayımızın olması gerekiyordu. Aksu’da bizim adayımız çıkarıldı.

Kepez’de  bizimde aday göstermek istediğimiz Murat Dinç açıklandı. Bu bizim enerjimizi sahaya yansıtmak için önemliydi. Hassasiyetlerimizin gereğini yaptıkları için CHP İl Başkanı Ahmet Kumbul’a,

CHP Parti Meclisi’ne ve Genel Başkanları Kemal Kılıçdaroğlu’na teşekkür ediyorum” diye konuştu.

“Yıldırım’ın Oyları Böleceğini Düşünmüyorum”

Aksu’da CHP’nin adayı olarak açıklandıktan sonra ilçenin İYİ Parti’ye bırakılmasıyla adaylığı geri çekilen ve daha sonra DSP’den aday olan İsa Yıldırım’a ayrıca parantez açan Aydın, “Orada ikinci parti olduğumuz için Aksu bizde kalmalıydı. 

Benim ve partimin şahıslarla bir problemi yok. İsa Yıldırım’ın oyları böleceğini düşünmüyorum. Bir tarafta deve dişi gibi AKP ve MHP, diğer tarafta CHP ve İYİ Parti var.

İki tarafta güçlü varken ortada adı bile unutulmuş bir partinin adayına insanlar neden oy versin? Seçimi kazanmak için değil, oy bölmek için çıktığı herkes tarafından bilinecek” ifadelerini kullandı.

Yıldırım’a “Adayımızın İstersen Sağında İstersen Solunda Otur” Teklifi

CHP Parti Meclisi’den adaylığı çekildikten sonra İsa Yıldırım ile görüştüğünü belirten Aydın, “Bizim adayımızın istersen sağında istersen solunda otur dedim.

Büyükşehir Belediyesi’nde daire başkanlığı için Böcek ile konuşacağımı taahhüt ettim. Telefonla görüştüğüm Böcek de doğru olduğunu söyledi. Gelmek istemedi. Amaç Aksu’yu yönetmekse koltuğun nerede olduğu önemli mi?” açıklamasında bulundu.

“DSP, Cumhur İttifakı’na Hizmet Ediyor”

Aday gösterilmeyen isimlere teklif götürerek aday yapan DSP’ye de tepki gösteren Aydın, “DSP oy bölmek için nereye hizmet ediyor? Millet ittifakından kişileri aday gösteriyorsa AKP ve MHP’ye, Cumhur ittifakından kişileri aday gösteriyorsa bize hizmet ediyordur.

Dolayısıyla Cumhur ittifakına hizmet ettiğini düşünüyorum” diye konuştu.

“HDP İle Yan Yana Gelmemiz Söz Konusu Değil”

HDP ile ittifak iddiaları da sorulan Aydın, HDP’nin önde olduğu Iğdır ile Bitlis’in Ahlat ilçesini örnek gösterdi. Buralarda HDP’nin kazanmaması için İYİ Parti’nin aday çıkarmayarak Cumhur ittifakını desteklediğine dikkat çeken Aydın,

İYİ Parti’nin HDP ile yan yana gelmesinin söz konusu olmadığını vurguladı. “HDP’yi ve Kürt seçmeni ayırıyorum. Kürt seçmen AKP’ye oy verdiği zaman oy benim Kürt kardeşlerim, İYİ Parti veya CHP’ye oy verdiklerinde hain, PKK’lı, HDP’li.

Bu ayrıma bakmak lazım” diyen Aydın, “Oyun rengi yok. Mesela Kepez’de Murat Dinç kazandığı zaman hesap edecekler CHP’nin oyu, ülkücülerin oyu, HDP’nin oyu. Burada HDP’liler Murat Dinç’e vermiş mi diyecekler. Kim biliyor?

Ben ülkü ocakları eski başkanıyım. Kepez’de MHP’ye oy vermiş 40 bine yakın seçmen var. Bize oy vereceğini söyleyen arkadaşlarımız var. MHP’nin oyu AKP’ye gitmeyip bana geldiğinde, HDP’nin AKP’ye gittiğinde bunun rengini kim bilecek?” diye sordu.

HDP’lilerin ülkücü bir kişiye kolay kolay oy vermeyeceğini de belirten Aydın, “Zaten bize oy veriyorsa Türk milliyetçiliğini benimsemiş demektir” ifadelerini kullandı. 

“MHP İle AKP Arasında Gönül İttifakı Yok”

2014 yerel seçimlerinde MHP’nin Elmalı ilçe Başkanı olduğunu hatırlatan Aydın, Elmalı’da AK Parti’nin ilçe belediye başkanlığını kazandığı günün ertesinde Alparslan Türkeş Bulvarı yazısının söküldüğünü söyledi.

MHP’li ve ülkücü 35 işçinin de işten çıkarıldığını ifade eden Aydın, AK Parti ile MHP arasında gönül ittifakı olduğuna yönelik söylemlerin doğru olmadığını kaydetti.

Ak Parti ile MHP birlikteliğinin MHP’lilerin içine çok fazla sinmediğini ileri süren Aydın, geçmişte AK Partililer tarafından MHP ve ülkücülere yönelik dile getirilen söylemleri hatırlattı.

“Türel, Antalya’da Kaybedecek”

Kırsalda Türel’e karşı tepki olduğunu ileri süren Aydın, şunları söyledi:

“İşsizlik had safhada. Haldeki ve pazardaki fiyatları da biliyoruz. Aradaki farktan, pahalılıktan rahatsızlık var. Büyükşehir Yasası zaten başlı başına bir problem. Antalya büyük bir coğrafya, bunun koordinatörlerle çözülmesi mümkün değil.

Büyükşehir Belediyesi’ni kazanan partiden olmayan ilçe belediye başkanlıklarının hizmet problemi var. Bundan rahatsızlık duyuluyor. Menderes Türel’in her ortamda yüzü asık. Türel,  Diyarbakır’dan aday olsa kazanacak da Antalya’da kaybedecek.”

Aydın, anket sonuçlarına göre Büyükşehir’i Muhittin Böcek’in aldığının görüldüğünü de sözlerine ekledi.

“Bütün İl Başkanlarını Ziyaret Edeceğim”

Huzurlu bir seçim geçirilmesinden yana olduğunu kaydeden Aydın, bütün siyasi partilerin il başkanlarını ziyaret edeceğini de bildirdi.

yukarı çık
0
Paylaşım