Menu
RSS

Antalya İl Emniyet Müdürü’nün 19 Kasım Dünya Trafik Kazaları Mağdurları Günü Mesajı

Antalya İl Emniyet Müdürü’nün 19 Kasım Dünya Trafik Kazaları Mağdurları Günü Mesajı

Antalya İl Emniyet Müdürü Celal Uzunkaya 19 Kasım Dünya Trafik Kazaları Mağdurları Günü için “yaşamını yitirmiş insanlarımızın rahmet ve hüzünle anılması adına önemli bir gündür” dedi.Uzunkaya yaptığı yazılı açıklamada trafik kazaları sonucu mağdur olan vatandaşların

acısına ortak olduklarını belirterek, trafiğe çıkan insanların nedense ona gereken önemi vermediklerini belirtti.

Uzunaya’nın mesajı şöyle:

“Ülkemizde her yıl onbinlerce kişi trafik teröründen ötürü hayatını yitirmekte, binlercesi de bağlı sebeplerden sakat kalmaktadır. “Dünya Trafik Kazası Mağdurları Günü”,

Meydana gelen bu kazalar sonucu mağduriyet yaşayan vatandaşlarımızın seslerini duyurması, yaşamını yitirmiş insanlarımızın rahmet ve hüzünle anılması adına önemli bir gündür.

İnsanoğlu doğumundan ölümüne kadar trafiğin içinde olmasına rağmen nedense ona gereken değeri ve önemi vermemektedir.

Bunun doğal bir sonucu olarak da, trafik kazalarından kaynaklanan ölümleri ve yaralanmaları kaderci ve kolaycı bir yaklaşımla geçiştirir, bu yaklaşım ise gerekli tedbirleri almaktan ve duyarlı olmaktan alıkoyar.

Oysa trafikte yol kullanıcılarının (sürücü, yaya, yolcu) yaptıkları hatalar; sonuçları ve meydana geliş şekilleri ile incelenerek trafik düzeni açısından temel kurallara ve belirli standartlara ulaşılmakta,

bu kural ve standartlara uyulmasıyla da ancak trafik sorunun çözümünden bahsedilebilmektedir.

Emniyet Teşkilatı olarak kazaların minimuma inmesi, vatandaşlarımızın can ve mal güvenliği için canla başla çalışmaktayız.

Trafik kazalarının çözümüne yönelik analitik çalışmalar yapılmakta, eğitimler verilmekte, projeler üretilmekte, teknolojik gelişmeler takip edilmektedir. Ancak Trafik vb. toplumsal sorunlar sadece bir ya da birkaç kurumun çözebileceği sorunlar değildir.

Gelişmiş ülkelerde yapılan bilimsel araştırmalarda; sorunun % 50-60’ının toplumsal bilinçlenme ve eğitimle çözüldüğü, alt yapı-yollar, teknoloji ve çevre düzenlemesinin % 20-25 civarında etkili olduğu, geri kalan % 17-20’lik payın ise

denetim ve cezalarla konsolide edilebildiği görülmektedir. Görüldüğü üzere trafiği tanzim ve düzenlemeyle görevli olan trafik polisi görevini sıfır hatalı ve eksiksiz yapsa bile, sorunun ancak % 20’lik alanına hükmedebilmektedir.

TÜİK verilerine göre 2016 yılında ülkemizde 185 bin civarında trafik kazası meydana gelmiş, bu kazalarda 7.300 vatandaşımız hayatını kaybetmiş, 304 bin vatandaşımız ise yaralanmıştır.

Bu bilgiler sorunun ne denli büyük ve yıkım tablosunun ne denli zorlu olduğunu açık bir şekilde ortaya koymaktadır.

Bu denli bir yıkımın önüne geçebilmek adına el ele vermeli kazaların önüne geçebilmek adına elimizden geleni yapmalıyız.

Kazaların en başlıca faktörünün insan, tek mağdurununda insan olduğunu hatırlatarak Trafik kazalarında hayatını kaybedenleri rahmetle anıyor, yaralılara ise acil şifalar diliyorum.

“Lütfen..! Trafikte önce siz örnek olun, diğerlerinin hızla değiştiğini göreceksiniz.”

yukarı çık
0
Paylaşım