Menu
RSS

Antalya Finike’de 60 Yıldır Sorunlu Gözde Arazide, Tapu Yolu Göründü!

Antalya Finike’de 60 Yıldır Sorunlu Gözde Arazide, Tapu Yolu Göründü!

Finike’de, Sulh Ceza ve Kadastro Hakimliği tarafından Hazine arazisi ilan edilen ve üzerinde yaklaşık 1300 kişinin oturduğu 634 bin metrekarelik arazi, Finike Belediyesi tarafından satın alındı. Belediye, yapacağı imar projesinin ardından arsayı satışa çıkaracak.

Hazine, Sahilkent Mahallesi'nde yaklaşık 682 bin metrekarelik alanda oturan vatandaşları, tapuları olmadığı ve bulundukları alanda işgalci oldukları gerekçesiyle tahliyesini istedi.

1963 yılından beri bölgede oturduğunu iddia eden vatandaşlar mahkemeye başvurarak itirazda bulundu. Ancak Sulh Ceza ve Kadastro Hakimliği Temmuz 2005'de verdiği kararla araziyi Hazine'ye devretti. Bölgenin Hazine arazisi olarak tescillenmesinden sonra Finike Belediyesi alanı satın aldı.

Finike Belediyesi'nde bugün tapu teslim töreni düzenlendi. Törene, Belediye Başkanı Kaan Osman Sarıoğlu, Ak Parti İlçe Başkanı Osman Aladağ, Mal Müdürü Vekili Mustafa Çitçi, Tapu Müdürü Ahmet Koçluk, meclis üyeleri, belediye personeli katıldı.

Tapu Müdürü Ahmet Koçluk'tan belediye adına tapuyu teslim alan Başkan Sarıoğlu, 60 yıllık bir sorunu çözdüklerini söyledi. Süreç hakkında meclis üyelerine bilgi veren Başkan Sarıoğlu, "Finike'nin girişinde, sahil kesiminde gözde bir alan.

Burada tapusuz yaşayan vatandaşlarımız var. Seçildiğimiz ilk günden bu yana uğraşıyoruz. Elimizi taşın altına koyduk. Ve dedik ki artık biz bu problemi çözmeliyiz. Zor bir süreçti. Bizim tespitlerimize göre 1300 muhatabımız var.

Bu muhataplarımız orada yaşıyor. Seraları, bahçeleri, otelleri var. Devletin okulu var, cami var. Orada kocaman bir şehir yaşıyor" dedi.

Başkan Kaan Osman Sarıoğlu, kamu binaları çıkarıldıktan sonra geriye kalan 634 bin metrekarelik alanın tapusunu aldıklarını kaydetti.

Burada imar planı uygulayacaklarını ifade eden Başkan Sarıoğlu, "Bu alanları vatandaşlara vereceğiz. Finike için tarihi bir gün. Bu noktaya kadar geldik. İlk taksidimizi yatırdık. Önümüzdeki 2-3 aylık dönemde planlama sürecimiz bitiyor.

Daha sonra 18 uygulaması olacak. Yasa, 'imar uygulamanız bittikten sonra satabilirsiniz' diyor. 18 uygulaması tamamlandıktan sonra 2018 Şubat, Mart gibi oradaki vatandaşlarımız paralarını yatırdığında tapularını almış olacak" diye konutu.

yukarı çık
0
Paylaşım