Menu
RSS

Antalya Eğitim İş: Öğrenciler Meslek Liselerinden Hızla Kaçıyorlar

Antalya Eğitim İş: Öğrenciler Meslek Liselerinden Hızla Kaçıyorlar

Eğitim İş Sendikası Antalya Şube Başkanı Fatin Iltar yaptığı yazılı açıklamada daha önce meslek liselerine yerleşen öğrencilerde hızla kayıtlarını bu okullardan aldıkları görülmektedir. Bunun sonucunda meslek liseleri öğrencisiz kalacak ve

öğretmenler norm fazlası durumuna düşeceklerdir denildi. Iltar açıklamasında yetkililere de seslenerek şunları belirtti: “İlgili mercilerin bunları görerek inattan vaz geçerek öğrencilerin ve velilerin istediği okul türlerinin kontenjanlarını arttırmaları gerekmektedir.

Bunun çözümü basittir. Her yeni açılan okulu imam hatip yaparak insanları zorlamayınız. Bu okulları Anadolu Lisesi yaparak ihtiyaçları çözebilirsiniz. Bu okullarda bilimsel eğitim vererek gençlerimizin ve ülkemizin geleceğini aydınlatmış olursunuz”

Eğitim İş Antalya Şubesi Yönetim Kurulu adına yapılan açıklama şöyle devam etmekte:

“3. Nakil süreci de tamamlandı. Bu hafta 4. Tercih dönemi tamamlandıktan sonra da boşta kalan öğrencileri, ilçelerde kurulacak olan nakil komisyonu kontenjanlara göre yerleştirme yapacaklar.

Anadolu liselerine girebilmek için meslek liselerini ve imam hatip liselerini tercih etmeyen öğrenciler yeni açılacak olan kontenjanı beklediler. Beklenen kontenjan artışı ihtiyacı karşılamadı.

İmam hatip liseleri ve meslek liseleri de yeterince tercih edilmedi ve kontenjan açıkları devam ediyor.

Bu arada daha önce meslek liselerine yerleşen öğrencilerde hızla kayıtlarını bu okullardan aldıkları görülmektedir. Bunun sonucunda meslek liseleri öğrencisiz kalacak ve öğretmenler norm fazlası durumuna düşeceklerdir.

İmam hatip liselerini ve meslek liselerini tercih etmeyen öğrenciler farklı arayış içerisine girmektedirler. Bunların büyük bir çoğunluğu sistemin istediği şekilde özel okullara kaymaktadır.

Buda gösteriyor ki son tercihlerde imam hatip liselerine ve meslek liselerine nerdeyse hiç nakil istenmediği görülmektedir.

İlgili mercilerin bunları görerek inattan vaz geçerek öğrencilerin ve velilerin istediği okul türlerinin kontenjanlarını arttırmaları gerekmektedir. Bunun çözümü basittir. Her yeni açılan okulu imam hatip yaparak insanları zorlamayınız.

Bu okulları Anadolu Lisesi yaparak ihtiyaçları çözebilirsiniz. Bu okullarda bilimsel eğitim vererek gençlerimizin ve ülkemizin geleceğini aydınlatmış olursunuz.

Meslek liseleri gereken değeri görmemektedir. “Meslek lisesi Memleket Meselesi” denilerek sanki İmam hatiplerin önü açılarak her yeni yapılan okul binasını imam hatip yaptılar. Bunlar eğitimin öncül sorunlarıdır.

Ülkemiz çağdaş milli ve bilimsel eğitim ile kalkınır. Üretmeyen toplum yabancıya her zaman muhtaçtır. Ekonomik gücü olmayan uluslar asla güçlü ve bağımsız olamazlar.

Bu eğitim sisteminin sonucu üniversitelere giriş sınav sonucuna yansımış ve yerleştirmeleri etkilemiştir. 

Bu yıl üniversite sınavında yaklaşık 600.000 öğrenci 0 (sıfır) puan alarak sistem dışında kaldılar. Barajı aşan 500.000 öğrenci de tercih yapmadı. Her ilçeye birer apartman dairesine açılan üniversiteler işe yaramadı. 

Eğitim ile ilgili kararlar alınırken uzman ve bu işin içerisinde eğitim işi gören esas eğitimcilerin görüşleri alınmadan yapılan program değişikliği sadece siyasal yandaşların işine yarar. Ülke ve çocuklarımızın işine yaramaz.

Yol yakın iken gelin bu yanlış uygulamalardan vazgeçin.

Atatürk’ün yolunda, Milli, çağdaş, laik, bilimsel, kamusal eğitim sistemi ülkeyi kurtarır”

yukarı çık
0
Paylaşım