Menu
RSS

Antalya DSİ Uyardı: Sulama Kanalları, Gölet Ve Barajlara Girmeyin!

Antalya DSİ Uyardı: Sulama Kanalları, Gölet Ve Barajlara Girmeyin!

Devlet Su İşleri Antalya 13. Bölge Müdürü Hayrullah Coşkun, yaklaşan yaz mevsimiyle birlikte vatandaşları sulama kanalları, gölet ve barajlara girilmemesi konusunda uyardı. Havaların ısınmaya başladığı bu dönemde vatandaşların serinlemek maksadıyla girdiği bu yapıların

son derece ölümcül sonuçlar doğurabileceğini belirten Bölge Müdürü Coşkun: “Bu yapılar yüzmek ve serinlemek maksadıyla yapılmış yapılar değildir.

Maksadı dışında kullanımı tehlikeli ve yasaktır. Bu tesislerde her yıl yüzlerce vatandaşımız hayatını kaybetmektedir.

Bilhassa sulama kanallarımızdaki şiddetli akıntıya maruz kalan vatandaşlarımız her ne kadar iyi yüzücü olurlarsa olsunlar hayatlarını kaybedebilmektedirler.

Bu nedenle vatandaşlarımız DSİ’nin yapmış olduğu baraj, gölet ve sulama kanallarına her ne amaçla olursa olsun girmemelidir.

Sadece geçtiğimiz yıl ülke çapında yaklaşık 60 vatandaşımız hayatını kaybetti. Vatandaşlarımız bu hususta dikkatli ve tedbirli davranmalı, çocuklarımız ve gençlerimizi aileleri uyarmalıdır.

Özellikle ailelerimizin hafta sonu piknik alanı olarak Baraj, Gölet yâda Sulama kanallarının bulunduğu mekânlardan uzak bölgeleri seçmelerini arzu ediyoruz.

Bizler DSİ olarak baraj, gölet ve sulama kanallarına uyarı levhaları yerleştirmek suretiyle ve billboard, afiş, sosyal medya ve siz kıymetli basınımız aracılığı ile vatandaşlarımızı bilgilendirmekteyiz.

Antalya Valiliği de konuyla ilgili olarak aldığı 2016/2 sayılı kararı ile DSİ su yapılarına girilmesini yasaklamış ve idari yaptırım cezası getirmiştir.” dedi.

yukarı çık
0
Paylaşım