Menu
RSS

Antalya Demre’nin Konukları Büyükelçi Korlov'un Hemşehrileri

Antalya Demre’nin Konukları Büyükelçi Korlov'un Hemşehrileri

Geçen yıl Ankara'da öldürülen Rusya'nın Ankara Büyükelçisi Andrey Karlov'un, hemşehrileri olan Rusya'nın Bryansk bölgesi Klintsi şehrinin yöneticileri Demre'ye geldi. 4 günlük program kapsamında çeşitli ziyaretler yapan heyet, kardeş şehir protokolü de imzalayacak.

Ankara'da geçen yıl 19 Aralık'ta suikasta kurban giden Rusya'nın Ankara Büyükelçisi Andrey Karlov'un, baba yurdu olan Rusya'nın Bryansk bölgesindeki Klintsi şehrinin yöneticileri resmi ziyaret için Demre'ye geldi.

Klintsi Şehir İdaresi Başkanı Oleg Pavloviç, Bölge Milletvekili Vladimir İvanoviç Vasilenko, Klintsi Şehir İdaresi Başkan Yardımcısı Ludmila Dmitriyevna Lubskaya ve Şehir İdaresi Danışmanı Olga Aleksievna Ravvina, dört günlük ziyaret için Demre'ye geldi.

Rus konuklar, önce Demre Belediye Başkanı Süleyman Topcu'yu makamında ziyaret etti. Ziyarette, Belediye Başkan Yardımcısı Faruk Akbudak, Ak Parti İlçe Başkanı Ünal Arıkan, belediye meclisi üyeleri ve bazı belediye çalışanları da hazır bulundu.

Başkan Topcu, konuklarına belediye çalışmaları hakkında bilgi verdi. Ardından konuklarına çeşitli hediyeler takdim etti.

Rus konuklar ardından Kaymakam Murat Uz'u makamında ziyaret etti. Kaymakam Uz, konuklarını, daire amirleriyle birlikte kaymakamlık girişinde karşıladı. Dört minik öğrenci Rus konuklara çiçek verdi.

Kaymakamlıkta Rus konuklar Kaymakam Uz'a, Kaymakam Uz da konuklarına çeşitli hediyeler verdi.

"Kardeş Şehir Olmaya Geldik"

Klintsi Şehri Şehir İdaresi Başkanı Oleg Pavloviç, "Büyükelçi Andrey Karlov, bizim şehrimizin yetiştirdiği önemli bir insandı. Onun arzularından biri, ata yurdu olan Klintsi şehriyle Türkiye'den bir şehrin kardeş şehir olmasıydı.

Biz de bunun için buradayız. Demre ile kardeş şehir olmaya geldik. Bugün Büyükelçi Karlov'un eşi aramızda yok. Ancak önümüzdeki süreçte gelecek. Duyduk ki Demre'de bir caddeye Büyükelçi Andrey Karlov'un adı verilecek.

Bu açılışı eşi Marina Korlov'la birlikte yapacağız. Bu ilişki Rus- Türk dostluğuna büyük bir katkı yapacak. Büyükelçi Karlov'un anısı Türkiye'de yaşamaya devam edecek. Rusya'da şöyle bir deyim var.

Ruslara sorulan soruda, 'Nerede tatil yapmak istersiniz?' Alınan yanıt Türkiye'de. 'İkinci ülke olarak nerede tatil yapmak istersiniz?' sorusuna verilen yanıt ise 'Yine Türkiye'de tatil yapmak isterim.' Bu iki ülkenin yakın dostluk ilişkileri var" dedi.

Kaymakam Murat Uz da "Şehrimize hoş geldiniz. Sizi burada ağırlamaktan çok mutluyuz. Demre ile Klintsi şehirleri arasında kurulacak olan kardeş şehir ilişkisi, öncelikle Türk- Rus dostluğuna, dünya barışına önemli katkı sağlayacak.

Büyükelçi Korlov'un adı bu ilçede yaşayacak. Demre her yıl 300- 400 bin Rus turiste ev sahipliği yapıyor. Tarihi ve doğası ile Demre'de daha çok Rus konuğu ağırlamak istiyoruz. Noel Baba Anıt Müzesi'nde iki ülke arasında önemli bir bağ" diye konuştu.

Rus konuklar ilçede Noel Baba Anıt Müzesi, Myra Antik Kenti ve Likya Uygarlıkları Müzesi'ni de ziyaret etti. 4 gün boyunca konuklar Kekova'da yat turu, sebze seraları ve paketleme merkezleri gezisi yapacak.

Klintsi ile Demre arasında da kardeş şehir protokolü imzalanacak.

yukarı çık
0
Paylaşım