Menu
RSS

Antalya’dan CHP Vekil Aday Adayı Demir: Abbas Yolcu

Antalya’dan CHP Vekil Aday Adayı Demir: Abbas Yolcu

24 Haziran erken seçim kararı sonrası çeşitli partilerde vekil aday adaylığı açıklamaları yapılmaya başlandı. Antalya’da da CHP’den vekil aday adaylığı açıklamalarını Serik’ten yapan 4 kişiden biri olan Veli Demir, kalabalık bir topluluğa seslenerek

neden vekil aday adaylığına başvurduğunu anlattı. Açıklama sırasında CHP Serik İlçe Başkanı Abdullah Akbaba ve ilçe yönetimi ve ilçe kadın kolları da yer aldı.

Eğitim İş Sendikası eski Genel Başkanı Veli Demir, Serik CHP ilçe örgütünde CHP’den aday adayı olduğunu açıkladı.

Demir 24 Haziran seçimlerinin önemine değinerek, AKP iktidarının ülkeyi artık yönetemez duruma geldiğini söyleyerek, 24 Haziran’da ‘abbas yolcu’ tanımlamasını kullandı.

Konuşmasına 1 Mayıs 1977’de Taksim’de katledilenleri anmayla başlayan Demir, AKP iktidarının dış politikasına vurgu yaparak sıfır sorundan yola çıkıp sıfır komşu durumuna gelindiğini, 15 Temmuz bahane edilerek ülkede OHAL uygulamalarının yarattığı yıkımı anlattı.

Demir “Tarihimizin en kritik seçimini, 24 Haziran 2018 tarihinde yapacağız.

Erken seçim istemeyi “vatan hainliğiyle” bir tutan Cumhurbaşkanı, bu açıklamasından sadece birkaç gün sonra, iktidarın küçük ortağıyla birlikte baskın seçim kararı alarak ülkeyi artık yönetemez durumda olduklarını itiraf etmiştir” dedikten sonra, sözlerine şöyle devam etti:

“AKP iktidarda olduğu 16 yıl boyunca küresel güçlerle işbirliği yaparak, ulus devletin ve bağımsızlığın yok edilmesine, etnik ve dinsel ayrımcılıklarla da üniter yapının yıkılmasına, ulusal birlik ve beraberliğin bozulmasına çanak tutmuştur.

Özellikle son dönem, siyasal iktidarın faşizan politikalarının, her türlü haksızlığın ve hukuksuzluğun yaşandığı, yargının ve adaletin çöktüğü bir dönem olarak tarihe geçmiştir.

Doğal olarak özgür düşünceli çağdaş insanlar yetiştirecek laik ve bilimsel eğitim yok edilmek istenmektedir. İktidarın bütün eğitim uygulamalarında bu amacı taşıyan somut izler görülmektedir.

Bir başka deyişle “eğitim yoluyla insan yetiştirme” değil, “yetişecek olan insanlar üzerinde bir kontrol sağlama amacı” güdülmektedir.

AKP iktidarı eğitim sistemimizi bir yandan gerileştirmeye öte yandan da tam bir işletme mantığıyla ticarileştirme ve yerelleştirmeye çalışmaktadır.

Tablo bu kadar ağırken Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Yeni dönem, daha fazla demokrasi, daha güçlü hukuk devleti dönemi olacaktır” şeklindeki sözleri ile yaşanan sorunları kabul etmiştir.

Unutulmamalıdır ki Hacı Bektaş’ın dediği gibi: İlimden gidilmeyen yolun sonu karanlıktır. Biz bu karanlık gidişe 12. yy Anadolu Aydınlanmasının ve Büyük Atatürk’ün açtığı ışıklı yoldan gidersek dur diyebiliriz”

CHP Tek Umuttur

Demir neden CHP’yi seçtiğini şu sözlerle anlattı:

“Evet, yeni dönem, daha fazla demokrasi dönemi olacaktır. Ancak bu ülkenin temel sorunu olan AKP iktidarından kurtulmakla ve ülkenin kurucu ayarlarına döndürülmesiyle mümkün olacaktır.

Bu nedenle Türkiye Cumhuriyetini kuran ve ülkemizin en köklü partisi olma niteliğini taşıyan Cumhuriyet Halk Partisi, Cumhuriyetin temel ilkelerini savunmak ve ileriye taşımak; solun evrensel değerleri olan “özgürlük, eşitlik,

dayanışma, emeğin üstünlüğü ve demokratikleşme” kavramlarının ülkemizde kurumsallaşmasını sağlamak için tek umuttur”

“Kuvayı Milliyeci Saime Kadının dediği gibi “Söylemek ve ağlamak yetmez; işe başlamak gerekir.” Diyen Demir, eğitime de değinerek “Ve ben; bir eğitimci olarak Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün, bizlere emanet ettiği çağdaş,

laik, demokratik Cumhuriyete ve kazanımları ile bilimsel, laik, kamusal ve parasız eğitime, yaşamımın her evresinde her zaman her koşulda sahip çıktım. Bundan sonra da ne pahasına olursa olsun sahip çıkmaya devam edeceğim.

Bu anlamda, 24 Haziran 2018’de yapılacak genel seçimlerde, CHP Antalya Milletvekili aday adayı olduğumu bilgilerinize saygıyla sunarım” sözlerini tamamladı.

yukarı çık
0
Paylaşım