Menu
RSS

Antalya’daki O Yolda Çile Sona Eriyor

Antalya’daki O Yolda Çile Sona Eriyor

Akdeniz Üniversitesi'nin (AÜ) batısındaki yarım kalan imar yolunun tamamlanmasına yönelik Büyükşehir Belediyesi ile rektörlük arasında protokol imzalandı. AÜ'deki protokol törenine Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel ve AÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Ünal imza koydu.

Rektör Ünal, üniversitenin batı sınırındaki imar yolunun yarım kaldığını, keskin bir virajla Uncalı'ya döndüğünü hatırlattı. Protokolle bu yolun tamamlanacağını belirten Ünal, “Yolun tamamlanması için üniversite arazisinden bir kısmının kullanılması gerekiyordu.

Belediyemiz bu yeri bizden istedi. Antalya halkına hizmet olduğunu düşündüğümüz için seve seve yerimizin yol için kullanılmasına izin verdik. Yol için yaklaşık 800 metre uzunluğunda 30 metre genişliğinde bir arazimiz kullanılacak" dedi.

Üniversite batı kapısında sabahları yoğun trafik yaşandığını kaydeden Prof. Dr. Ünal, “Yol tamamlandığında bu trafik sıkışıklığı ortadan kalkacak. Kampüsün dört yanı tamamen yolla çevrilmiş olacak. Hem ulaşım hem güvenlik açısından kampüs daha sağlıklı hale gelecek" dedi.

Bu İmza Benim İçin Çok Önemli

Atılan imzaların bir yol protokolü dışında kendisi için çok daha farklı bir anlam taşıdığını dile getiren Belediye Başkanı Menderes Türel ise, şunları söyledi:

"Bizim için yolla ilgili protokol yapmanın ötesinde bu imza üniversiteyle bir işbirliği, bir hareket bulmamız açımızdan çok daha önemli. Maalesef bu tabloyu üniversitemiz ile uzun bir zamandır yakalayamıyorduk.

Üniversitemiz bugüne kadar kendi içinde adeta kapalı kutu olarak eğitim ve bilim dünyasına hizmet etmeye çalışıyordu. Biz hep üniversitelerin halkla buluşmasını, halkla birlikte yaşamasını, halkın kurumları STK'lar, meslek odalarıyla işbirliği içinde olmasını önemsedik, önemsiyoruz. Bu protokol benim için bu işbirliğinin başladığının da göstergesi."

Uncalı Caddesi'ne Alternatif

Anadolu Caddesi'nin devamı olacak yolun tamamlanmasıyla Uncalı Mezarlığı yanından başlayıp kuzey güney aksında Sea Life Otel'e kadar giden Uncalı Caddesi'ne bir alternatif oluşacağını kaydeden Türel, şöyle konuştu:

"Bu yolun yarısına yakın bir kısmı tek şerit olarak açılmıştı ama kuzey kısmı üniversitenin içinde kaldığı için bir çalışma yoktu. Üniversitemiz bize bu konuda gerekli yola terkleri yapmak suretiyle yola açma fırsatı tanıyacak.

1400 metre uzunluğunda 30 metre genişliğinde, 2 gidiş 2 gelişli bir bulvar olacak. Anadolu Caddesi'ni böylelikle Hürriyet Caddesi'ne yani Uncalı Mezarlığı'na çıkan yola bağlamış oluyoruz. Üniversitemiz açısından da kullanım kolaylığı sağlayacak. Böylece dört bir tarafından üniversiteye ulaşımı sağlamış olacağız."

8 Yıllık Sorun

Yolu ilk döneminden bu yana açmaya çalıştığını kaydeden Başkan Menderes Türel, “Bugün sizin aslında çok kısa sürede, çok çabukça neticeye ulaştırdığınız iş, benim aşağı yukarı 8 senedir çözüme kavuşturamadığım bir meseleydi. Onun için bizim için bir yılan hikayesinin de sonuna gelmiş olduk" dedi.

yukarı çık
0
Paylaşım