Menu
RSS
Kepez Belediye Başkan Vekilliğine Refik Emre Altekin Seçildi

Kepez Belediye Başkan Vekilliğine Refik Emre Altek…

Kepez Belediye Meclisi, görevi...

AFAD Duyurdu: Antalya'da Deprem!

AFAD Duyurdu: Antalya'da Deprem!

Antalya'nın Kaş ilçesinde 3,9 ...

PSAKD Akdeniz Bölge Sorumlusu Arslan: Kocagöz’ün Tutuklanması AKP’nin Bir İntikam Planı Olarak Görünüyor

PSAKD Akdeniz Bölge Sorumlusu Arslan: Kocagöz’ün T…

“AKP ve onun sözünden çıkmayan...

CHP: İktidarın Demokrasi Anlayışı İşte Tam Budur; Kepez Belediye Başkanı Şok Bir Kararla Tutuklandı

CHP: İktidarın Demokrasi Anlayışı İşte Tam Budur; …

Antalya’nın Sarısu teleferik h...

Prev Next

Antalya’da Yöresel Ürünlere Büyük İlgi

Antalya’da Yöresel Ürünlere Büyük İlgi

Antalya’da Yöresel Ürünleri Koruma ve Tanıtma Derneği (YÖREDER) ile Ziraat Ajansı işbirliğiyle düzenlenen Yöresel Ürünler Fuarı, Cam Piramit'te açıldı. 22-26 Şubat tarihleri arasında gezilebilecek fuarda, Türkiye'nin dört bir yanından getirilen yöresel ürünler satılıyor.

Fuar sorumlusu Eray Can, katılımcı şehirler ve yöresel ürünleri hakkında bilgi verdi. Eray Can, fuara Hatay, Erzincan, Erzurum, Van, Bitlis, Trabzon, Rize, Gümüşhane, Yozgat, Tokat, Bursa gibi yöresel ürünleri ile öne çıkan 60 şehirden katılımcı olduğunu belirtti.

Can, vatandaşların ücret ödemeden sergiyi gezebildiğini belirtti. 10.00 ile 21.00 saatleri arasında açık olan fuarda isteyenler beğendikleri yöresel ürünleri satın alabiliyor.

Tereyağından bala, kuruyemişten çorbaya, zeytinyağından sucuk ve pastırmaya kadar 2 bin 500 değişik yöresel ürünün satışının yapıldığı Yöresel Ürünler Fuarı, daha çok yöresel bir pazarı andırıyor. Açık ve kapalı paketlerde satılan ürünleri kimisi kiloyla kimisi gramla satın alıyor.

Fuarın öne çıkan özelliğinin satılan ürünlerin tamamının farklı bölgelere ait yöresel ürünler olduğunu anlatan Can, "Örneğin Hatay'da üretilen nar ekşisi, Tunceli'de üretilen petek bal, Uşak'ın tarhanası fuarımızda satılıyor.

Buraya gelen ürünler tazeliğiyle dikkat çekiyor. Fuar süresince satılan ürünler raf ömrü olmayan, tamamen tazeliğine ve organik oluşuna dikkat edilen ürünlerden oluşuyor" dedi.

yukarı çık
0
Paylaşım