Menu
RSS

Antalya’da ‘Yollarda Gezen Trafik Canavarları’ Haberine Emniyetten Yanıt

Antalya’da ‘Yollarda Gezen Trafik Canavarları’ Haberine Emniyetten Yanıt

Antalya Emniyet Müdürlüğü tarafından yapılan yazılı açıklamada, basında çıkan ‘Yollarda Gezen Trafik Canavarları’ haberine açıklık getirildi.

Emniyet Müdürlüğü’nün açıklaması şöyle; “Antalya’da geri dönüşüm merkezlerinin arttığı, özellikle son dönemde Suriyeli sığınmacıların ağırlıklı olarak geri dönüşümcülük yaptığı, el arabalarıyla bu işi yapanların yanı sıra

kendi araçlarıyla ve özellikle de motosikletlerin arkasına bağladıkları küçük römorklarla atıkları toplayanların sayısının çok hızlı bir şekilde arttığı, bu geri dönüşümcülerin trafik kurallarına uymaması ve yollarda ani dönüşler

yapmasının araç sürücülerini sıkıntıya soktuğu, özellikle akşamları araçlarıyla atık toplayanların araçlarının ışıklandırma sisteminin çalışmamasının diğer sürücüler için büyük tehlike oluşturduğu,

trafikte ne zaman ne yapacaklarını bilemeyen bu sürücülerin zaman zaman kazalara neden olduğu, trafikte ciddi tehlike oluşturdukları şeklinde haber yayınlanmıştır.

26 Eylül günü Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü görevlilerimizce ilimiz genelinde yapılan denetimlerde geri dönüşümcülük yaptıkları görülen kamyonetler ve motosikletlerden toplam (60) araç ve sürücüsü denetime tabi tutulmuştur.

Bunlardan eksikliği tespit edilen (3) motosiklet trafikten men edilerek çekici aracılığıyla otoparka çekilmiştir.

Bu araçlar ve sürücülerine yönelik yapılan kontrollerde 2918 sayılı Karayolları Trafik Kanunun ilgili Maddeleri uyarınca (29) adet Trafik İdari Para Cezası tanzim edilmiştir.                        

Denetimlerimiz uygulama ekiplerimiz başta olmak üzere sivil, motorize ve şahin timlerimiz ile birlikte hız kesmeden devam edecektir. 

Kamuoyuna saygıyla duyurulur”

yukarı çık
0
Paylaşım