Menu
RSS

Antalya’da Yeraltı Otoparkının Temeli Atıldı

Antalya’da Yeraltı Otoparkının Temeli Atıldı

Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin Şarampol Projesi kapsamında üstü park altı otopark olarak projelendirdiği Cumhuriyet Mahallesi Yeraltı Katlı Otoparkına ilk kazma vuruldu. Üzeri yeşil alan ve park olacak çevreci projenin temel atma töreninde konuşan Başkan Türel,

“Sırf bizi engellemek isteyenlere bir çift sözüm var. Antalya’nın bir tek ağacı için benim belediye başkanlığım feda olsun. Antalyalının geleceği için Menderes Türel feda olsun. Beni Antalya için Antalya’nın geleceği için çalışmaktan kimse vazgeçiremez.

Hizmetlerimizi kimse engelleyemez. Bazıları Menderes Türel Antalya’ya çivi çakmasın, yatırım yapmasın diye çırpınabilir. Dönen dönsün, ben dönmem yolumdan” dedi.

Şarampolü güzelleştirmek için 50 milyon lirayı canı gönülden harcadıklarını belirten Türel, “2013’te bütün Antalya’ya yapılan yatırım miktarı Şarampole yaptığımız yatırım miktarı kadardı” diye konuştu.

Temel atma törenine Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, meclis üyeleri, muhtarlar ve çok sayıda mahalle sakini katıldı.

Cumhuriyet Mahallesi Yeraltı Katlı Otoparkı Projesi ile üç etaplı Şarampol projesinin artık son etabına girdiklerini belirten Başkan Türel, “Aslında bu proje sadece bir yeraltı otoparkı değil gördüğünüz gibi aynı zamanda bir park projesi, bir yeşil alan projesi. Üstü yeşil alan olan bu bölgede yeraltı otoparkı olacak.

Bu örnek proje hem mahallemize evlerimize mahalle sakinlerimize değer kazandıracak olması bakımından hem de son zamanlarda yanlış bilgiyle hareket eden bazı arkadaşlara bir gerçeği göstermesi bakımından önem taşıyor” dedi.

Antalya’da bir kesimin güzel çalışmaları takdir etmeleri ve destek olmaları gerekiyorken ön yargılı davranıp, yeterince bilgilenmeden fikir geliştirdiklerine dikkati çeken Türel, “Bugün öğlen saatlerinde Ankara’ya gittim Maliye Bakanımızla bir randevu gerçekleştirdik ve az önce geri geldim.

Havaalanında muhalefet partilerinden üst düzey yetkili bir dostumla karşılaştım. Birkaç saat sonra bu temel atma töreni için Antalya’ya geri döneceğimi söylediğimde ve bu projeyi anlattığımda bana ne dedi biliyor musunuz? ‘Ya bu projenin neyine karşı çıkmışlar’ dedi.

İşte bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olmak bazen bizi yanlışa götürüyor” diye konuştu.

yukarı çık
0
Paylaşım