Menu
RSS

Antalya’da Yaşayan Vanlılar Doyasıya Eğlendiler

Antalya’da Yaşayan Vanlılar Doyasıya Eğlendiler

Antalya’da yaşayan Vanlılar, Van’ın düşman işgalinden kurtuluş yıl dönümünü, Van yemekleri gurubu üyesi Oya Timuroğlu Boysan, Zehra Aydınoğlu ve İhsan Çavuşoğlu’ nun birlikte düzenledikleri yemekte kutladılar. 

Geceye katılan konuklara, ayran aşı, Kürt köftesi ve mercimekli bulgur pilavı eşliğinde taze Van balığı ikram edildi

Saygı duruşu ve İstiklal marşının okunmasıyla başlayan gecede açılış konuşmasını Oya Timuroğlu Boysan yaptı. Boysan konuşmasında “İnsan yaşadığı yere benzer, o yerin suyuna toprağına benzer demiş bir şairimiz.

Bizler bir yanımız Van’a, Van’ın suyuna toprağına, bir yanımızda Antalya’dan suyuna toprağına benziyoruz. Bir aradayız bir bütünüz.

Bu akşam burada kültürümüzün bir parçası olan tatlarını hiç unutmadığımız Van yemeklerinden birkaçını sunacağız. başta Van balığı ve Ayran Aşı olacak. Van türküleri manileri ve oyunlarını da unutmadık.

2 Nisan Van’ın kurtuluşunun yüzüncü yılında Dünya Vanlılar günü olması için meclise kanun teklifi veren Milletvekilimiz Sayın Nefi Kara’ya teşekkür ediyoruz” dedi.

Daha sonra Zehra Aydınoğlu,15 Mayıs 1915’e nasıl gelindi başlığı altında bir konuşma yaptı.

2-3 Haziran 1896 yılında ki ilk önemli Ermeni ayaklanmasından ve daha sonra arkası devam eden ayaklanmaların aslında kardeşliği ve komşuluğu öldürdüğünü söyledi.

Gecenin ilerleyen saatlerinde İhsan, Ünal Çavuşoğlu çifti Van manilerini birlikte söylediler. Türk bayrağı eşliğinde oynanan Ata barı büyük beğeni ve alkış aldı.

Oldukça coşkulu geçen gecenin sonunda, Van’ın 100. Kurtuluş yılı kutlu olsun yazılı pasta konular eşliğinde kesildi çayla birlikte ikram edildi.

yukarı çık
0
Paylaşım