Menu
RSS

Antalya’da Yaşayan 16 Yaşındaki Behice 5 Böbrekle Yaşıyor

Antalya’da Yaşayan 16 Yaşındaki Behice 5 Böbrekle Yaşıyor

Samsun'da beyin ölümü gerçekleşen 2 yaşındaki çocuğun böbrekleri daha önce iki kere böbrek nakli olup sağlığına kavuşamayam 16 yaşındaki Behice Kesici'ye nakledildi.

Beş Böbreği Oldu

Samsun'da tedavi gördüğü hastanede beyin ölümü gerçekleşen ve organları bağışlanan 2 yaşındaki çocuğun böbrekleri, Antalya'da daha önce iki kez böbrek nakli olmasına rağmen sağlığına kavuşamayan 16 yaşındaki Behice Kesici'ye nakledildi. 5 böbreği olan Behice Kesici, şimdi sağlığına kavuşup hastaneden çıkmayı bekliyor.

7 Yaşında Teşhis Kondu

Antalya'da oturan Selim ve Beyza Kesici çiftinin tek çocukları Behice'ye 7 yaşındayken böbrek yetmezliği teşhisi konuldu. Rahatsızlığının ilerlemesi ve bir böbreğinin alınması üzerine Behice Kesici'ye, Ağustos 2007'de Akdeniz Üniversitesi (AÜ) Hastanesi'nde babaannesi Eliza Kesici'nin böbreği nakledildi.

Sağlığına kavuşmayı bekleyen Behice Kesici, ameliyattan 17 gün sonra nakilli böbreği işlevini görmeyince ilaç tedavisi görmeye başladı.

Nakledilen Böbrek 1 Yıl İçinde İşlevini Kaybetti

Sağlık Bakanlığı'nın organ nakli listesine yazılan Behice Kesici, yaklaşık bir yıl ilaç tedavisi gördü. Tedavi devam ederken Kasım 2008'de beyin ölümü gerçekleşen bir hastanın böbreğinin uyumlu olduğu belirtildi.

Aynı hastanede yapılan naklin ardından sağlığına kavuşan Behice Kesici'nin bu böbreği de geçen yıl işlevini kaybetti. 11 aydır diyalize bağlı yaşayan Behice, yeniden organ nakli beklemeye başladı.

Üçüncü Nakil

Bir yandan da eğitimine açık liseden devam eden Kesici'ye beklediği haber 23 Temmuz gecesi Samsun'dan geldi. Geçirdiği trafik kazasında beyin ölümü gerçekleşen 2 yaşındaki kız çocuğun böbreklerinin bağışlandığı bildirildi.

Ameliyat için hastaneye çağrılan Behice Kesici'ye 24 Temmuz Pazar günü bebekten alınan iki böbrek, Prof. Dr. Tuncer Karpuzoğlu Organ Nakli Merkezi Müdürü Prof. Dr. Bülent Aydınlı ve ekibi tarafından yaklaşık 5 saat süren operasyonla nakledildi.

Hastaneden Çıkmak İçin Gün Sayıyor

AÜ Hastanesi'nde tedavisi süren Behice Kesici, hastaneden çıkmak için gün saydığını söyledi. Naklin ardından bol bol su içtiğini anlatan Behice, Sağlığıma kavuşunca çok sevdiğim ve yarıda bıraktığım dans, spor ve tiyatro aktivitelerine yeniden döneceğim.

Hayallerimi gerçekleştirmek istiyorum. 7 yaşından bu yana tek isteğim iyi bir dansçı olmaktı. Sağlığım buna el vermedi. Artık iyi bir cimnastikçi olmak istiyorum. Bunların yanında eğitimimi de tamamlamak istiyorum dedi. DHA

yukarı çık
0
Paylaşım