Menu
RSS

Antalya’da Yakılarak Öldürülen Genç Son Yolculuğuna Uğurlandı

Antalya’da Yakılarak Öldürülen Genç Son Yolculuğuna Uğurlandı

Antalya'da eski belediye meclis üyesi ve iş adamı İsmail Erten’in kaçırılarak öldürülen 29 yaşındaki oğlu Süleyman Erten'in cenazesi toprağa verildi.

Antalya'da eski belediye meclis üyesi ve iş adamı İsmail Erten'in önceki gün kaçırılan oğlu Süleyman Erten, Korkuteli yolu Korucak mevkiinde ölü bulunmuştu.

Bu sabah Adli Tıp Kurumu morgundan alınan Süleyman Erten’in cenazesi helallik alınması için Konyaaltı Caddesi üzerindeki baba evine getirildi. Cenazede baba İsmail Erten taziyeleri kabul ederken duanın ardından cenaze Uncalı Şehir Mezarlığı’na götürüldü.

Süleyman Erten’in cenazesi öğle namazını müteakip kılınan namazın ardından gözyaşları arasında toprağa verildi. Cenaze törenine, AK Parti Antalya Milletvekili Hüseyin Samani, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, Konyaaltı Belediye Başkanı Muhittin Böcek, AK Parti İl Başkanı Rıza Sümer, hal esnafı ve çok sayıda iş adamı katıldı.

"Beni De Ortadan Kaldırma Planları Var"

Taziyeleri kabul eden acılı baba olayı "Oğlumun hiçbir suçu yoktu, ne de borcu vardı. İki araba gidip oğlumu öldürmüşler. Süleyman K., suçu üstleniyor, Mehmet K.’nın oğlu. Kaçırılma olayını alacak verecek meselesi diyerek hafifletmeye çalışıyorlar.

Bu işin arkasının araştırılması gerekiyor. Beni de ortadan kaldırılma planları olduğundan şüpheleniyorum. Böyle bir canilik, bunlar hayvan bile değil. Sen nasıl kıydın. 30 yaşındaki aslan gibi çocuğa kıydın, bu nasıl bir vicdan" dedi.

Olayın Geçmişi

Önceki gün sabah 10.00 sıralarında Aksu ilçesi Topallı Mahallesinde Süleyman Erten’in kendisine ait 06 FY 2514 plakalı aracı ile silahlı iki şahıs tarafından kaçırılması olayının ardından 112 Acil Çağrı Merkezine gelen ihbar üzerine harekete geçen jandarma, Süleyman Erten'in kimliği tespit edilemeyen iki şahıs tarafından elleri bağlanarak aracıyla nedeni belirlenemeyen nedenlerden dolayı kaçırıldığı tespit etmişti.

Antalya İl Jandarma Komutanlığına bağlı ekipler tarafından yapılan çalışmalar sonucu Aksu İlçe Jandarma Komutanlığı sorumluluk bölgesinden kaçırılan Süleyman Erten’e ait 06 FY 2514 plakalı araç Korkuteli ilçesi Küçükköy Mahallesi Ballık Mevkiinde yakılmış halde bulunmuştu.

Olayın faili olduğu değerlendirilerek yakalanan Süleyman K. ifadesinde Süleyman Erten’i alacak meselesi nedeniyle boğarak ve yakarak öldürdüğünü ve Korkuteli-Antalya eski yolu 3'üncü kilometresinde bulunan Korucak Mevkiine bıraktığını itiraf etmişti.

Olayın ardından yakalanan Süleyman K. ile ona yardım ve yataklık ettiği iddiasıyla gözaltına alınan kardeşi E.K. ve babası M.K., sabah saatlerinde sağlık kontrollerinin ardından jandarma tarafından Korkuteli Cumhuriyet Savcılığına götürüldü. Özel güvenlik altında adliyeye sevk edilen üç kişinin sorguları devam ediyor.

yukarı çık
0
Paylaşım