Menu
RSS

Antalya’da Üreticiye ‘Zararlıyla Mücadele’ Anlatıldı

Antalya’da Üreticiye ‘Zararlıyla Mücadele’ Anlatıldı

Kumluca’da, Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğü tarafından çiftçilere yönelik bitki zararlılarına karşı entegre mücadele, tekniğine ve tavsiyesine uygun bitki koruma ürünü kullanma konularından bilgi verildi. Kumluca Ziraat Odası Toplantı Salonu'nda gerçekleştirilen toplantıya

Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürü İsa Akşit, Ziraat Odası Başkanı Süleyman Kayhan, komisyoncular, tüccarlar, bitki koruma ürünleri bayileri ve üreticiler katıldı.

Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğü'nde görevli ziraat mühendisleri Fatma Okay Barut, Emel Yücebaş ve Serhat Kula bitki zararlılarına karşı entegre mücadele, tekniğine ve tavsiyesine uygun bitki koruma ürünü kullanma konularında katılımcıları bilgilendirdi.

Toplantıda üreticilere kesinlikle tarım sigortası (TARSİM) yaptırılması gerektiği, TARSİM primlerinin yüzde 50'sinin devlet tarafından ödendiği hatırlatıldı.

İsa Akşit ise üreticilere yetiştirdikleri ürünlerde hastalık ve zararlılarla mücadelede, entegre mücadele prensipleri doğrultusunda hareket etmesi gerektiğini söyledi.

Kimyasal mücadelenin gerekli olduğu durumlarda uygun bitki koruma ürünlerini tekniğe ve tavsiyesine uygun şekilde kullanılması gerektiğine işaret eden Akşit, "Üretilen ürünlerdeki kalıntı limitlerinde Türk Gıda Kodeksi'ne ve alıcı ülke kriterlerine uyulmalı. Ayrıca tavsiye dışı bitki koruma ürünlerinin kullanılmasının önlenmesi için biyolojik ve biyoteknik mücadele önemli" dedi.

yukarı çık
0
Paylaşım