Menu
RSS

Antalya’da Turunçgil Zararlılarına Karşı Biyolojik Mücadele

Antalya’da Turunçgil Zararlılarına Karşı Biyolojik Mücadele

Manavgat’ta turunçgil zararlılarına karşı biyolojik mücadele amacıyla faydalı böcekler salındı. Manavgat Ziraat Odası, Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü ile Batı Akdeniz Tarımsal Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü (BATEM) tarafından turunçgil bahçelerinde biyolojik mücadele yöntemleri deneniyor.

Kalemler Mahallesi'ndeki biyolojik mücadele kapsamında düzenlenen programa Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Mustafa Özen, Manavgat Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Ömür Ozan Çakal, BATEM Müdürü Dr. Abdullah Ünlü, Manavgat Ziraat Odası Başkanı Rasim Metin katıldı.

Uygulamaya, Ziraat Odası Başkanı Rasim Metin'e ait narenciye bahçesinde başlandı.

BATEM Müdürü Dr. Abdullah Ünlü yaptığı açıklamada, turunçgil bitine karşı iki faydalı böcek ürettiklerini anlattı. Dr. Ünlü, "Turunçgil unlu biti ana zararlı konumunda bir böcek. Verim ve kaliteye direkt etki ediyor. 'Kiriptalarus montrezeri' dediğimiz avcı bir böcek unlu biti buluyor ve yiyor. Kiriptalarus laptemastik ise unlu bitin paraziti. Her iki böcekle mücadele ediyoruz" dedi.

Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Mustafa Özen ise biyolojik mücadelenin Tarım Bakanlığı'nın en fazla desteklediği ve önem verdiği yöntemlerden biri olduğunu söyledi.

Geçen yıl biyolojik mücadeleyi denediklerini ve olumlu sonuçlar aldıklarını anlatan Ziraat Odası Başkanı Rasim Metin de hem ilaç kalıntısından kurtulmak hem de bahçelerin ve meyvelerin daha güvenli olması biyolojik mücadeleyi tercih ettiklerini belirtti.

yukarı çık
0
Paylaşım