Menu
RSS

Antalya’da Türkbeleni Kent Parkı Oluyor

Antalya’da Türkbeleni Kent Parkı Oluyor

Antalya Büyükşehir Belediyesi, 2013 yılında çıkan yangında zarar gören Manavgat Türkbeleni'nde 350 dönümlük bir kent parkı yapmak için çalışmalarını sürdürüyor. Mevcut ağaçların korunduğu alana 2 bin 500 yeni ağaç dikilecek.

Büyükşehir Belediye şirketi ANTEPE A.Ş tarafından 30 milyon 400 bin TL'lik yatırım bedeli ile hayata geçirilen Manavgat Türkbeleni Projesi'nde çalışmalar hızla devam ediyor.

Yaza kadar tamamlanması hedeflenen proje ile Manavgat'ın akciğeri konumundaki Türkbeleni, daha da yeşil hale getirilecek. 2013'teki yangında zarar gören bölgeye 2 bin 500 ağaç daha dikilecek.

DOĞAL MALZEMELER KULLANILIYOR

Türkbeleni içindeki yapılarda, doğanın içinde kaybolacak şekilde ahşap ve traverten mermer malzemeler kullanılıyor. Alan ortasındaki vadide üzerinde ahşap köprüler olan 1350 metrekarelik yapay gölet yapılacak.

Ormanın içine 2 bin metrekarelik alanda adrenalin ve macera parkı yapılıyor. Projede ayrıca çeşmeler, çocuk oyun alanları, yürüyüş patikaları, koşu parkurları, doğal gezinti köprüleri, spor tesisleri, flora ve fauna tanıtım alanı ve otoparklar yer alıyor.

KÜLTÜR SANAT MERKEZİ OLACAK

Proje kapsamında içinde konferans salonu, ASMEK merkezi, laboratuvarın yer alacağı bir de gençlik merkezi ile 2 bin kişilik amfi tiyatro yer alacak. Seyir terasıyla Manavgat'ın eşsiz manzarasının izlenebileceği Türkbeleni'ne bir de açık sergi alanı kazandırılacak.

Projede vatandaşların seyir terasına ve restoran meydanına rahat ulaşabilmesi için yatay asansörler de yer alacak.

TÜRK BAYRAĞI MANAVGAT'I SELAMLAYACAK

Alanın en yüksek noktasında 60 metrelik bayrak direği yer alacak. Manavgat'ın her noktasından görülebilecek Türk bayrağı ile Türkbeleni vatandaşları selamlayacak. Proje alanının tümünün engelli bireylerin kullanabilmesi için de düzenleme yapılacak.

Manavgat'taki sivil toplum kuruluşlarına mesire alanı ana girişindeki sosyal tesis binasında yer verilecek.

yukarı çık
0
Paylaşım