Menu
RSS

Antalya’da Sular Durulmuyor, ANFAŞ’ta Büyük Kavga

Antalya’da Sular Durulmuyor, ANFAŞ’ta Büyük Kavga

ANFAŞ’ta sular durulmuyor. ANFAŞ Yönetim Kurulu Başkanı Ali Bıdı’nın “Borç karşılığı hisse satın aldım” açıklamasını yalanlayan Kıvrak Yapı A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Ali Kıvrak, “Ortada borç isteme olayı falan yok” dedi. Antalya Fuarcılık İşletme ve Yatırım A.Ş.’de (ANFAŞ) tartışma sürüyor.

KIVRAK’TAN HİSSE YALANLAMASI

ANFAŞ Yönetim Kurulu Başkanı Ali Bıdı’nın Hürriyet’e yaptığı açıklamalar iş dünyasında yankı uyandırırken, Bıdı’nın “Vali Bey hisse alma demişti ama Ali Kıvrak borç para istedi. Ben de ‘Hisseni rehin olarak ver’ dedim.

İşleri kötü gitti, yüzde 3,5 hisse de bende kaldı” sözlerine Kıvrak Yapı A.Ş. Yönetim Başkanı Ali Kıvrak’tan yalanlama geldi.

BANA BORÇ FALAN VERMEDİ

Hürriyet’e konuşan Kıvrak, şöyle dedi: “Ali Bey adam akıllı hareket etsin. Ortada borç isteme olayı falan yok. Evet, hisse devri oldu ancak bu tamamen ticari bir konuydu.

Ali Bey bazı şeyleri maalesef anlamak istemiyor. Buradaki mesele hisse meselesi de değil, buradaki mesele Antalya meselesi. Burası Antalya’ya mal olmuş bir yapı. Ancak Ali Bey’in bakışı yanlış.”

YÖNTEM ETİK DEĞİL

“İlk yönetime geldiğimizde ‘Bağımsız denetim raporu alalım öyle yola devam edelim’ dedim. Rapor istedikten sonraki süreç farklı işlemeye başladı. En sonunda ben de pes ettim. Ali Bey’in mali müşaviri ile buranın mali müşaviri aynı kişi. Yani yıllardır aynı kişi bu işi yapıyor. Bu etik değil.”

BAŞKA SEBEPLER VAR

ANFAŞ ile ilgili aile olarak çok büyük mücadeleler verdiklerini söyleyen Kıvrak, şöyle devam etti: “Şahsi kefaletlerle yapıyı ayakta tutmaya çalıştık. Rahmetli babamın çok büyük emekleri var.

Ali Bıdı’nın benim ismim üzerinden gitmesinin arkasında başka sebepler olduğunu düşünüyorum. Bu konuyu çok daha farklı noktalara getirmek istesem elbette benim de anlatacaklarım olur. Tabi bu bana yakışmaz.”

NOTER YOLUYLA BELGE İSTEDİK

Usulsüz ödeme tartışmaları ile ilgili konuşan ANFAŞ eski Yönetim Kurulu Başkanı Sadık Badak, “Bu konu beni çok rahatsız ediyor. Çünkü gerçekler doğru aksettirilmiyor. Oysaki oradaki her şey hukuka uygun.

Biz orada son derece hakkaniyet prensiplerine uygun bir mekanizma geliştirmiştik. Şirket gelirleri böyle korundu. Ayrıca noter yoluyla ihtarname gönderdik ve birtakım belgeler istedik. Belgeler bize ulaşınca her şey ortaya çıkacak” diye konuştu.

yukarı çık
0
Paylaşım