Menu
RSS
AFAD Duyurdu: Antalya'da Deprem!

AFAD Duyurdu: Antalya'da Deprem!

Antalya'nın Kaş ilçesinde 3,9 ...

PSAKD Akdeniz Bölge Sorumlusu Arslan: Kocagöz’ün Tutuklanması AKP’nin Bir İntikam Planı Olarak Görünüyor

PSAKD Akdeniz Bölge Sorumlusu Arslan: Kocagöz’ün T…

“AKP ve onun sözünden çıkmayan...

CHP: İktidarın Demokrasi Anlayışı İşte Tam Budur; Kepez Belediye Başkanı Şok Bir Kararla Tutuklandı

CHP: İktidarın Demokrasi Anlayışı İşte Tam Budur; …

Antalya’nın Sarısu teleferik h...

Başkan Böcek: Teleferikteki 25 Kabinde 184 Vatandaşımızı Kurtarma Çalışmaları Sürüyor

Başkan Böcek: Teleferikteki 25 Kabinde 184 Vatanda…

Antalya'da 1 kişinin öldüğü 2'...

Başkan Muhittin Böcek: Daha Nice Bayramlarda Hep Beraber Olmak Dileğiyle

Başkan Muhittin Böcek: Daha Nice Bayramlarda Hep B…

Antalya Büyükşehir Belediye Ba...

Prev Next

Antalya’da Şehit Müdürün Adına Polis Merkezi

Antalya’da Şehit Müdürün Adına Polis Merkezi

Antalya’da 2012 yılında müdahale ettiği bir olay sırasında vurularak şehit düşen Konyaaltı İlçe Emniyet Müdürü Uğur Gökcan'ın adının verildiği Varsak Şehit Uğur Gökcan Polis Merkezi, ailesinin de katılımıyla açıldı.

Kepez İlçesi Varsak bölgesinde arazisi ve tefrişi devlet tarafından, bina inşaatı ise çok sayıda sivil toplum örgütü, hayırsever işadamı ve vatandaşın katkılarıyla yapılan Varsak Uğur Gökcan Polis Merkezi hizmete açıldı. Açılış törenine Vali Münir Karaloğlu, Kepez Kaymakamı Hamdullah Suphi Özgödek, Emniyet Müdürü Celal Uzunkaya,

Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, Antalya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Davut Çetin, Antalya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Adlıhan Dere, Antalya Ticaret Borsası Başkan Yardımcısı Halil Bülbül ve çok sayıda davetli katıldı.

İnsan yaşamı için beslenme kadar güvenlik hizmetinin de önemli olduğunu vurgulayan Vali Karaloğlu, “İnsanlar yaşadıkları şehir, mahalle, sokağın huzurlu olmasını arzu ediyor. Esenlik içinde yaşamak istiyor. Bunu en az beslenme ihtiyacı kadar arzuluyor.

Kepez Antalya'nın nüfus bakımından en büyük ilçesi oldu ve hala da gelişimi ve nüfus artışı devam ediyor. Bu gelişmeye doğru orantılı hizmetleri de artırıyoruz ve bunlardan biri de güvenlik hizmeti. Polis merkezlerinin yaygınlaştırılması ve hizmetin vatandaşın ayağına gitmesini arzuluyoruz.

Bizim hizmet ettiğimiz mekanların kalitesi vatandaşa verdiğimiz değerin göstergesidir" dedi. Vali Karaloğlu, imece usulüyle inşa edilen polis merkezine Antalya'da görevi esnasında şehit düşen Uğur Gökcan'ın isminin verilmesini de önemli bir güzellik olarak dile getirdi.

Bu yeni merkezle birlikte Kepez bölgesinde hizmetlerin daha gelişmiş imkanlarla verileceğini anlatan Emniyet Müdürü Celal Uzunkaya, “Şubat 2012'de ilimizde şehit olan Uğur Gökcan'ın anısına, onun aziz hatırasını da yaşatmak adına bu ismi bakanlık onayıyla aldık.

Altınova Polis Merkezi de 15 Temmuz hain kalkışması esnasında Ankara'da şehit olan Muhammed Oğuz Kılınç kardeşimiz adına faaliyete geçmişti. Bugün yine böyle bir vefa örneğiyle Uğur Gökcan kardeşimizi de bu vesileyle hem rahmetle anıyoruz.

Kepez'den ayrı oluşturulan toplam 9 mahalleden ve 70 bin nüfusun yaşadığı bir bölgede bu güzel eser 1 milyon TL civarında maliyetle kısa sürede tamamlandı. İmece usulüyle yapılan çok güzel bir eser, polis-halk dayanışmasının da çok güzel örneğini teşkil eden bir eser" dedi.

Konuşmaların ardından binanın yapımına destek verenlere plaket takdim edildi. Ardından şehit Uğur Gökcan'ın eşi ve iki çocuğunun da katılımıyla kurdele kesimi yapıldı.

yukarı çık
0
Paylaşım