Menu
RSS

Antalya’da Sebze Ve Meyve Piyasasının Sorunları Görüşüldü

Antalya’da Sebze Ve Meyve Piyasasının Sorunları Görüşüldü

Antalya’nın Kumluca ilçesinde STK temsilcileri bir araya gelerek üreticilerin sebze ve meyve piyasasına yönelik tepkilerini görüştü. Kumluca Ziraat Odası'nda yapılan toplantıda yaş sebze ve meyve piyasasının oluşturulması görüşüldü. Toplantıya Ziraat Odası Başkanı

Süleyman Kayhan, Kumluca Yaş Sebze ve Meyve Komisyoncuları Derneği Başkanı Ahmet Kaya, Mavikent Yaş Sebze ve Meyve Komisyoncuları Derneği Başkanı Faik Öncel, Beykonak Yaş Sebze ve Meyve Komisyoncuları Derneği Başkanı İbrahim Uğur Çakır, Kumluca Batı Akdeniz Tüccarlar Derneği Başkanı Metin Mazhar Yel katıldı.

Toplantıda son günlerde üreticilerin kurulan sebze piyasasından memnun olmadıkları, bu yüzden sosyal medya üzerinden sert tepki gösterdiği, bunun nasıl çözüleceği tartışıldı.

Toplantı sonunda tüm sebze çeşitlerinin dalında bekletilmemesi, hasada uygun hale gelen sebzelerin az da olsa gününde toplanması gerektiği vurgulandı.

Ayrıca biber çeşitlerinin de domates gibi plastik kasalara toplanmasının şart olduğu dile getirilirken, biberler naylon çuvallarda daha çok kırıldığını, deforme olması yüzünden piyasa değerinin çok düştüğü ifade edildi.

yukarı çık
0
Paylaşım