Menu
RSS

Antalya’da, Sahildeki Cinayete Ömür Boyu Hapis Talebi

Antalya’da, Sahildeki Cinayete Ömür Boyu Hapis Talebi

Antalya’nın Lara sahilinde yanındaki kız arkadaşını darp etmesi nedeniyle kendisine müdahale eden Konyalı ailenin, üniversite öğrencisi oğlu Orhan Tezcan'ı tüfekle öldürmekten tutuklanan 30 yaşındaki Sabri Şahin'in yargılandığı davada cumhuriyet savcısı

verdiği mütalaasında sanık hakkında ömür boyu hapis cezası talebinde bulundu. Konya'da ikamet eden Osman Tezcan geçen yıl kurban bayramında eşi ve üç oğluyla birlikte tatilini geçirmek için Antalya'ya geldi.

Lara sahilinde çadır kuran aile gecenin ilerleyen saatlerinde kavga sesleriyle uykudan uyandı. Osman Tezcan'ın oğullarından Serkan Tezcan dışarıya çıkıp baktığında bir çiftin kavga ettiğini görünce müdahale etti.

Tartışmanın kavgaya dönüşmesi üzerine olaya Serkan Tezcan'ın iki kardeşi de katıldı. Bunun üzerine yanındaki kadını dövdüğü iddia edilen Sabri Şahin, aracındaki tüfeği alarak ateş etti.

Açılan ateş sonucu üniversite öğrencisi Orhan Tezcan yaşamını yitirdi. Sabri Şahin ise kavga ettiği Derya Şarbalkan'ı aracına bindirip olay yerinden kaçtı.

Kaçtıkları aracın plakasından kimliği tespit edilen Sabri Şahin ile nişanlısı olduğu tespit edilen Derya Şarbalkan, kısa sürede yakalandı. Olaydan sonra Sabri Şahin tutuklanırken, Derya Şarbalkan ise tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

Olayla ilgili olarak Antalya 6'ncı Ağır Ceza Mahkemesi'nde açılan davanın görülmesine devam edildi.

Davanın 5'inci duruşmasında Cumhuriyet Savcısı esas hakkındaki mütalaasını açıkladı. Cumhuriyet savcısı mütalaasında, tutuklu sanık Sabri Şahin'in 'kasten öldürmek suçundan' ömür boyu hapisle cezalandırılmasını talep etti.

Savcı mütalaasında Serkan Tezcan'ı öldürmeye teşebbüs suçundan ise sanıklar Sabri Şahin ve Derya Şarbalkan'ın beraatını talep etti. Duruşma sanıkların esas hakkındaki mütalaaya karşı savunmalarını yapmaları için ertelendi.

yukarı çık
0
Paylaşım