Menu
RSS
Kepez Belediye Başkan Vekilliğine Refik Emre Altekin Seçildi

Kepez Belediye Başkan Vekilliğine Refik Emre Altek…

Kepez Belediye Meclisi, görevi...

AFAD Duyurdu: Antalya'da Deprem!

AFAD Duyurdu: Antalya'da Deprem!

Antalya'nın Kaş ilçesinde 3,9 ...

PSAKD Akdeniz Bölge Sorumlusu Arslan: Kocagöz’ün Tutuklanması AKP’nin Bir İntikam Planı Olarak Görünüyor

PSAKD Akdeniz Bölge Sorumlusu Arslan: Kocagöz’ün T…

“AKP ve onun sözünden çıkmayan...

CHP: İktidarın Demokrasi Anlayışı İşte Tam Budur; Kepez Belediye Başkanı Şok Bir Kararla Tutuklandı

CHP: İktidarın Demokrasi Anlayışı İşte Tam Budur; …

Antalya’nın Sarısu teleferik h...

Prev Next

Antalya’da O İhalede Vatandaşa Silahla Ölüm Tehdidi!

Antalya’da O İhalede Vatandaşa Silahla Ölüm Tehdidi!

Muratpaşa Belediyesi'nin Ermenek Mahallesi'ndeki parselleri için açtığı ihaleye polisin yoğun güvenlik önlemi altında katılan emekli inşaat mühendisi 60 yaşındaki Perihan Çelik, ihale sırasında gözünden darbe aldı.

Vatandaşlar Çelik'in arsaları başkası adına aldığına iddia ederken Çelik, arsaların satışından elde edeceği karla okul yaptıracağını söyledi.

Muratpaşa Belediyesi'nin Ermenek'teki arsaların satışı için açtığı ihaleye katıldığı gerekçesiyle mahalle sakinlerinin saldırısına uğrayan Perihan Çelik, darp raporu aldı. Çevik Kuvvet ekiplerinin önlem almasıyla ihalenin yapıldığı salona polis aracıyla girebilen Çelik, ihaleye gireceği sırada ise bir vatandaşın vurmasıyla gözünden yaralandı.

Gözü moraran Çelik, hastaneden darp raporu aldı. Gireceği ihalenin ertelenmemesi için bu kişiden o anda şikayetçi olmadığını belirten Perihan Çelik, rekabeti savunduğunu, bu kişinin de kamu yararı olduğu için ihaleye girmesini istediğini söyledi.

'Ağabeyimin Vasiyeti'

Varlıklı olmasına rağmen ihaleye girmek istemesinin nedenlerini açıklayan Çelik, vefat eden ağabeyinden miras kalan paralarla yer satın almaya çalıştığını anlattı. Çelik, şöyle devam etti:

“Ağabeyimin amacı kazandığı paralarla üniversite öğrencilerine burs vermekti. O okurken hiç tanımadığı bir kadın ona burs vermişti. Ağabeyim ekonomik durumu düzelince kendisine burs veren kadına borcunu ödemek istedi ama kadın bunu kabul etmedi.

Kadın ağabeyimin üniversite öğrencisi okutmasını istedi. Ağabeyim de bir vakıf kurup üniversite öğrencilerini okutmak istedi. Ağabeyimi kaybettikten sonra bunu bir vasiyet olarak kabul ettik. Adının yaşaması için bir okul açmayı planladık. Ağabeyimin hiçbir mal varlığına dokunmadık. Amacımız onun isteği doğrultusunda işler yapmak."

'İhaleler Muhammen Bedelden Gidiyor'

Muratpaşa Belediyesi'ne ruhsat işleri için gidip gelirken Ermenek'teki ihaleleri duyduğunu kaydeden Perihan Çelik, Ermenek'te yaşayan bir vatandaşın kendisinden ihalelere katılmasını istediğini söyledi.

Ermenek Mahallesi'ndeki parsel satışı ihalelerine ilk kez 31 Ekim 2016'da katıldığını açıklayan Çelik, “O dönemde kapıda elinde liste olan insanlar vardı. Listelerde adı olmayanları içeriye sokmuyorlardı. Ben belediye görevlilerini uyardım ama kimse uyarımı dikkatimi almadı. Tartışma olmasın diye bir şey demeden içeri girdim.

Belediye görevlileri beni içeri sokmak istemedi. Mahallede evi olmayanları ihaleye sokmak istemediler. Bir şekilde ihaleye girmeyi başardım. Prensip olarak o gün içerisinde ev olan ihalelere katılmak istemedim. Ama o gün tehditler aldım. Tehdit alınca ve katılmadığım ihalelerde arsaların muhammen bedele gittiğini görünce kararımdan vazgeçerek ihalelere katıldım" dedi.

'İhaleye Katılırsan Ölürsün'

Ertesi gün aynı ihale kapsamında parsel satışlarının devam ettiğini belirten Perihan Çelik, ihalenin yapıldığı merkeze gittiğini söyledi. Kapıda birilerinin kendisini sorguladığını kaydeden Çelik, şöyle konuştu:

“O esnada arkamdan bir kadın geldi ve 'elimde bomba var, burayı patlatacağım' dedi. Polise söyleyecektim ama bu sefer insanlar panikle birbirini ezecekti. Sustum ama kadın arkamdan sert bir şey dayayarak 'Silahım var, bu ihaleye katılırsan seni öldürürüm' dedi.

ihale sırası geldiğinde kadınlar etrafımı sardı. Kollarımdan sürükleyerek beni uzaklaştırdılar. Bir taraftan başıma vuruyorlardı ve bağırmayayım diye ağzımı kapattılar. O esnada sivil polisler geldi. O soruşturma devam ediyor."

'Okul Yaptıracağım, Burs Vereceğim'

Perihan Çelik, ihalesini aldığı alanları satıp ağabeyinin vasiyetinin gereğini yerine getireceğini belirterek, öğrencilere burs vermeyi düşündüğünü söyledi. Aynı zamanda okul yaptıracağını belirten Çelik, şu ana kadar girdiği ihalelerden 3 parsel almayı başardığını söyledi.

Deniz gören bir yerde 350 metrekarelik alanın 108 bin TL'ye ihaleye çıktığını ve 138 bine aldığını anlatan Çelik, 334 bin lira muhammen bedelle satışa çıkarılan ticari alana ise 437 bin lira verdiğini kaydetti.

'Başkan Müflis Tüccar Gibi'

Arkasında kimse olmadığını ve arsaları ağabeyinin parasıyla aldığını anlatan Çelik, “Bu paralar ağabeyimindir. Emekli maaşımla geçiniyorum. Elbette para kazanıyorum, ancak kimsenin katılmadığı bu kamu arsaları muhammen bedelden gidiyor.

Katılımcıların artması fiyatı daha da artırıyor. Bana diyorlar ki insanların yerine giriyorsun. Belediye başkanının görevi kamunun ona emanet ettiği yeri iyi bir tüccar gibi davranarak iyi bir fiyata satmaktır. Belediye hayır kurumu değildir.

Bütün Antalya'nın o alanda hakkı var. Muratpaşa Belediye Başkanlığı müflis bir tüccar gibi davranıyor. Elindeki malı paraya dönüştürmek için ucuza satıyor. Yan yana iki parsel çok farklı fiyatlara gidiyor. Katılımcı fazla olsaydı bu parseller muhammen bedelle satılmazdı.

Belediye görevini kötüye kullanıyor ya da görevini yerine getirmiyor. İhaleye katılımcı olmayınca sembolik artışlarla arsalar satılıyor. Katılım olan parsellerde neredeyse fiyat iki katına çıkıyor" diye konuştu.

'Yine Katılacağım'

Başka ihalelere de katılacağını açıklayan Çelik, “Hayatımda hiç boyun eğmedim. Biz korkmamayı öğrendik" dedi. Ermenek'te oturan vatandaşlar ise 30 yıldır aynı mahallede oturduklarını belirterek, bu ihaleyle satılan arsaların hakları olduğunu savunuyor. Ermenek sakinleri, Perihan Çelik'in başkası adına ihalelere girmeye çalıştığını iddia etti.

yukarı çık
0
Paylaşım