Menu
RSS

Antalya’da Nüfus Müdüründen Vatandaşa Uyarı!

Antalya’da Nüfus Müdüründen Vatandaşa Uyarı!

Serik Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Müdürü Hatice Tümer, vatandaşı kulaktan dolma bilgilere itibar etmemeleri konusunda uyardı. Serik Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Müdürü Hatice Tümer, yeni kimlik kartlarının yenileme işlemlerinin önümüzdeki 3 yıl daha devam edeceğini belirterek,

16 lira olan kart ücretlerinin 85 lira olacağı söylentilerinin gerçeği yansıtmadığını kaydetti.

"Bilgi Kirliliği Mevcut"

Vatandaşın kulaktan dolma bilgilere itibar etmemesi gerektiğini vurgulayan Hatice Tümer, "2 Ocak 2017 tarihinde uygulamaya başlayan kimlik kartları yenileme işlemleri devam etmektedir. Özellikle son günlerde aşırı yoğunluk yaşıyoruz.

Aldığımız duyumlara göre yenileme işlemlerinin yıl sonunda biteceği ve halen 16 lira olan kart ücretlerinin ise 85 liraya yükseleceği şeklinde yanlış bir bilgi kirliliği mevcut.

Oysa ki bu yenileme işlemleri önümüzdeki 3 yıl daha devam ederek, 2020 yılında tüm vatandaşlarımızın kimlik kartlarının yenilenmesi planlanmaktadır" dedi.

"Alo 199'dan Randevu Alın"

Vatandaşın tedirgin olmamaları gerektiğine işaret eden Tümer, "Vatandaşımız gerek Alo 199'u arayarak, gerekse Nüfus Müdürlüğüne gelerek sıramatik sisteminde numara alarak müracaatlarını yapabilir.

Vatandaşımızın saatlerce sıra bekleyerek mağdur olmamaları için öncelikle Alo 199 randevu sistemini kullanmalarını tavsiye ediyoruz" diye konuştu.

Bu güne kadar 25 bin civarında kimlik kartı müracaatı aldıklarını da aktaran Tümer, bu yıl sonu itibariyle bu rakamın 27 bin civarında olacağını söyledi.

 

yukarı çık
0
Paylaşım