Menu
RSS

Antalya’da Nefes Kesen Eğitim!

Antalya’da Nefes Kesen Eğitim!

Arama Kurtarma Derneği’nin (AKUT) Antalya’nın Kumluca ilçesinde 150 kişinin katıldığı üç seviyeli eğitimi sona erdi. AKUT’un Kumluca ilçesine bağlı Olimpos mevkisinde düzenlediği ve Türkiye’nin değişik bölgelerinden 21 ekip ve 150 kişinin katıldığı üç gün süren arama kurtarma eğitimi sona erdi.

8 ayrı istasyonda yapılan eğitimlerde ekiplerin var olan bilgi ve tecrübelerinin pekiştirilmesi, varsa eksiklerin giderilmesi ve ekiplere yeni katılan personelin tecrübe kazandırılması sağlandı.

AKUT Yönetim Kurulu Başkanı Saydun Gökşin, kendisinin AKUT başkanı seçildikten sonra ilk defa bu kadar kapsamlı bir eğitim düzenlediğini belirterek, aynı zamanda Türkiye genelindeki ekiplerle bir araya gelme fırsatı bulduklarını söyledi.

Eğitimlerin geçmiş yıllarda da yapıldığını kaydeden Gökşin, “Her yıl gerçekleştirdiğimiz Olimpos’taki ip teknikleri eğitimi sona erdi. Eğitimlerimize 150 personelimiz katıldı. Çok güzel geçti. Ekiplerimiz mevcut tecrübelerini paylaşarak, ekibe yeni katılan arkadaşlarına aktardılar. Bu tür eğitimlerimiz bundan sonraki süreçte de artarak devam edecek” dedi.

AKUT’un eğitimleri konusunda kendilerine destek veren kurum ve kuruluşlara teşekkür eden Gökşin, yeni dönemde kendilerinin de AKUT’un kurum ve kuruluşlar ile sivil toplum örgütleriyle işbirliğini geliştirerek daha fazla toplumda yer almayı amaçladıklarını bildirdi.

AKUT Yönetim Kurulu Üyesi ve eğitmen Recep Şalcı da, üç gün süren eğitim kampında üç seviyede eğitimler yapıldığını ve üç seviyeyi de tamamlayan personelin bundan sonraki eğitimlerde daha üst seviyelerdeki eğitimlere katılacaklarını söyledi.

Eğitimlerin birinci seviyesinde ip bilgisi ve iniş çıkış eğitimleri yapıldığını anlatan Şalcı, “İkinci kısımda birebir kazazede kurtarma, kayalıkta kalmış birini kurtarma ve tahliyesi, üçüncü ileri seviye eğitimlerde ise gergin ip sistemleriyle makara sistemi kullanarak kazazede ve yaralıyı sedyeye alma ve tahliyesi eğitimleri verildi.

Bugün itibariyle bu eğitimlerimiz sona erdi. Birinci grup, ikinci grup ve üçüncü grup eğitimlerimiz tamamlandı. Üçüncü grup eğitimleri bitiren kursiyerlerimiz operasyonel olup, kendi sahalarında operasyon yapabilecek seviyeye geldiler” dedi.

yukarı çık
0
Paylaşım