Menu
RSS

Antalya’da MLKP Davasında 6 Sanık Yargılanmaya Başlandı!

Antalya’da MLKP Davasında 6 Sanık Yargılanmaya Başlandı!

Antalya’da MLKP terör örgütü propagandası yaptıkları iddiasıyla tutuklanan biri kadın 6 sanığın yargılanmasına başlandı. Sanıklar, örgüt propagandası yapmadıklarını, terör örgütü DEAŞ'ın katliamlarını protesto ettiklerini ileri sürerek beraat ve tahliye talebinde bulundu. Sanıkların talebi kabul edilmedi.

Antalya 10'uncu Ağır Ceza Mahkemesi'nde terör örgütü propagandası yapmak ve örgüt üyeliği suçlarından 17.5 yıla kadar hapisle cezalandırılmaları istenen sanıklardan Eser G., Erhan K., Cuma T., Cem Ö. ve Hacı B. duruşmada hazır bulundu.

Davanın tek kadın sanığı  Leyla N. ise duruşmaya İstanbul'dan SEGBİS üzerinden katıldı. Çok sayıda sanık yakınının da izlediği duruşmada sanıklar suçlamaları kabul etmedi. Kendilerinin MLKP değil yasal olarak faaliyet gösteren ESP üyesi olduklarını ileri süren sanıklar, suçlanmalarına neden olan toplantı ve gösterilerin, 2015 yılına ait olduklarını söyledi.

Bu gösterilerde terör örgütü DEAŞ'ı protesto ettiklerini ileri süren sanıklar, Suriye'deki YPG ile PYD'nin propagandasını da yapmadıklarını belirterek beraatlarını talep etti.

Sanıkların tahliye talebini kabul etmeyen mahkeme duruşmayı erteledi.

yukarı çık
0
Paylaşım