Menu
RSS

Antalya’da Mahkemede Öğretim Üyesinden Savunma: Klavye Hatası!

Antalya’da Mahkemede Öğretim Üyesinden Savunma: Klavye Hatası!

Akdeniz Üniversitesi’nde okula gelmeyen 3 öğrenciyi yüksek notla geçirdiği öne sürülen öğretim üyesi A.A hakkında 10 yıla kadar hapis istemiyle dava açıldı. Durumla ilgili üniversitenin otomasyon sistemini suçlayan A.A, fakülte yönetiminin tuzak kurduğunu iddia etti.

ÖRGÜT üyeliği suçundan 6 buçuk ay cezaevinde olan S.Y. adlı öğrenciyi girmediği sınavdan 100 tam not vererek geçiren Akdeniz Üniversitesi Eğitim Fakültesi öğretim üyesi Doç. Dr. A.A. hakkında ‘silahlı terör örgütüne yardım etme’ suçundan 10 yıla kadar hapis istemiyle dava açıldı.

Öğretim üyesinin, cezaevindeki öğrenciyle aynı davadan yargılandığı için Eğitim Fakültesi’ndeki derslere devam etmeyen E. K. ile Dubai’de çalıştığı için yurt dışında olan H.Ö. isimli öğrenciyi de staj dosyalarını eksiksiz göstererek en yüksek notla geçirdiği saptandı.

ÖĞRENCİSİNDEN HABERİ YOKMUŞ

Cezaevinde ya da yurt dışında olduğu için derslere ve sınavlara katılamayan öğrencileri tam notla geçirmesini ‘klavye hatası’ olarak savunan Doç. Dr. A. A. suçu fakülte yönetimine attı.

Ders verdiği öğrencileri kendisinin takip etmesinin mümkün olmadığını ileri süren A. A., tam notla geçirdiği öğrencinin cezaevinde olduğunun fakülte yönetimi tarafından kendisine bildirilmediği savunmasında bulundu. Kendi öğrencisinin derslere girip girmediğini bilmediğini belirten A. A., bundan kendisini haberdar etmeyen fakülte yöneticilerinin kendisine tuzak kurduğunu iddia etti.

SUÇU FAKÜLTE YÖNETİMİNE ATTI

Öğretim üyesi A.A. yaptığı savunmada, “S. Y. adlı öğrencinin Ekim-Kasım 2015’te ‘Okul Deneyimi’ derslerinin beş tanesine girdiği görülmektedir. Bu da bizim yanılmamıza etki etmiştir.

Daha sonraki dönemde S.Y.’nin hapse girdiği fakülte yönetimi tarafından şahsıma bildirilmiş olsaydı, bendeniz daha dikkatli davranacak ve ‘hapisteki bir öğrenciyi’ dersten geçirmeyecektim. İnsanlar hata yapabilir. Ayrıca hapse girmiş bir öğrencinin üzerine ders işlenmesini de üniversitenin otomasyon sistemi de otomatik olarak engelleyebilir” dedi.

GÖREVDEN UZAKLAŞTIRILDI

Akdeniz Üniversitesi tarafından yapılan incelemede Doç. Dr. A.’nın nisan ayının 30 gün olmasına rağmen 31 Nisan’da ders yapılmış gibi yoklama hazırlayıp öğrencilere imzalattığı da ortaya çıktı.

Ders yapılmamasına rağmen öğrencilerden topluca imza aldığı ve sınava girmeyen öğrencilere tam not verdiği tespit edilen öğretim üyesi görevden uzaklaştırıldı. Cumhuriyet Başsavcılığı Anayasal Düzene Karşı İşlenen Suçlar Soruşturma Bürosunca, öğretim üyesi A. A. hakkında hazırlanan iddianame, Antalya 8’inci Ağır Ceza Mahkemesi’nce kabul edildi.

YURT DIŞINDAKİ ÖĞRENCİYE NOT

İddianamede Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü görevlilerince tutulan tutanağa göre, Doç. Dr. A.A. ile ilgili PKK/KCK üyeliği ve örgüt propagandası suçlarından cezaevinde olan Sosyal Bilgiler Öğretmenliği Bölümü öğrencisi S.Y., E.K. ve yurt dışında bulunduğu dönemde derse devam etmeyen, sınavlara girme imkanı da olmayan H.Ö.’yü derslerden geçirdiğine ilişkin suçlamalar üzerine soruşturma başlatıldığı belirtildi.

REKTÖRLÜK'TEN AÇIKLAMA

Hakkında ağır ceza davası açılan Doç. Dr. A. A.’nın göreve başlatılması konusunda açıklama yapan Akdeniz Üniversitesi Rektörlüğü, öğretim üyesinin kademe durdurma cezası aldığı bir soruşturma kapsamında görevden uzaklaştırıldığını, 1 Şubat 2017 tarihinde de göreve iade edildiğini kaydetti.

A. A. hakkında 5 adet disiplin soruşturması başlatıldığının belirtildiği açıklamada, “Bu soruşturmalardan dördü tamamlanmış olup, biri devam etmektedir. Tamamlanan soruşturmalarda uyarma, kınama ve kademe ilerlemesinin durdurulması cezası almıştır” denildi.

Öğretim üyesiyle ilgili 3 ceza soruşturması da başlatıldığı söylenen açıklamada, “Bunların ikisi tamamlanmış olup, biri sürmektedir. Tamamlanan cezai soruşturmalarda adı geçen hakkında ‘lüzum-u muhakeme’ kararı verilmiştir. Devam eden soruşturma üniversitemizin Son Soruşturma Kurulu’nun incelemesine sunulmuştur” ifadelerine yer verildi.

yukarı çık
0
Paylaşım