Menu
RSS

Antalya’da Kuran Kursu Hocası FETÖ'den Yargılanıyor

Antalya’da Kuran Kursu Hocası FETÖ'den Yargılanıyor

Antalya’da FETÖ/PDY soruşturması kapsamında tutuklanan kuran kursu öğretmeni Cahit Ö. hakkında 10 yıla kadar hapis istemiyle dava açıldı. FETÖ/PDY soruşturması kapsamında Kaş İlçesi'nde gözaltına alınan kuran kursu öğretmeni Cahit Ö., tutuklandı.

Burdur Cezaevi'ne gönderilen Cahit Ö. hakkında Antalya 10'uncu Ağır Ceza Mahkemesi'nde 10 yıla kadar hapis istemiyle dava açıldı. Tutuklu bulunduğu cezaevinden sesli görüntülü bilişim sistemi (SEGBİS) üzerinden duruşmaya katılan Cahit Ö., kendisine iftira atıldığını savundu.

Soyut iddialarla kendisinin 10 Şubat'ta açığa alındığını anlatan Cahit Ö., kendisinin bu yapıyla hiçbir ilgisi olmadığını söyledi. Cumhuriyet Savcısı ise mütalaasında 'ByLock' kullanmadığı belirlenen sanığın tutuksuz yargılanmak üzere tahliyesini talep etti.

Cumhuriyet savcısının bu talebi hem Burdur'daki sanığı, hem de duruşmayı izlemek için adliyeye gelen sanık yakınlarında büyük sevinç yaşattı. Mahkeme müzakere için duruşmaya ara verdi. Mahkeme, tanıklar dinlenmediği gerekçesiyle sanığın tutukluluğunun devamına karar vererek duruşmayı erteledi. Mahkemenin kararıyla sanık yakınları gözyaşı döktü.

Sanık avukatı Münip Ermiş, tutukluluğa devam kararının kendisi için de sürpriz olduğunu söyledi. Ermiş, “Müvekkilimin tutukluluğunun devamını gerektiren bir durum yoktu. Nitekim Cumhuriyet savcısı da tahliye talebinde bulundu. Ancak sayın mahkeme tanıklar dinlenmediği için tutukluluğun devamına karar verdi" dedi.

yukarı çık
0
Paylaşım