Menu
RSS

Antalya’da Konuşan CHP Milletvekili Erol: Önümüzdeki Seçim Çok Önemli

Antalya’da Konuşan CHP Milletvekili Erol: Önümüzdeki Seçim Çok Önemli

Tunceli Dayanışma ve Kültür Vakfı Antalya Şubesi ‘Dostluk ve Dayanışma’ gecesi düzenledi. Tuncelilerin yanısıra CHP Antalya milletvekili Mustafa Akaydın, Niyazi Nefi Kara ve Tunceli Milletvekili Gürsel Erol, CHP Tunceli İl Başkanı Şükrü Kılıç,

CHP Antalya İl Kadın Kolları Başkanı Nilüfer Deveci, Konyaaltı Belediye Başkanı Muhittin Böcek, Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal, gazeteci İsmail Küçükkaya’nın da katıldığı gecede bir konuşma yapan Vakıf Başkanı Cengiz Sefer biz dar görüşlü insanlar değiliz dedi.

Eser konuşmasında vakıf tarihine de değinirken şunları söyledi:

“Ülkemiz de eğitim-öğretim ortalamasında Türkiye birincisi olan, yine yükseköğretimde Türkiye birincisi olan, Tunceli ilimizin güzel aydınlık yüzleri sizlerde dayanışma ve dostluk gecemize hoş geldiniz sefalar getirdiniz.

Değerli misafirler, biz kendimizi illerle, ilçelerle ve bölgelerle sınırlayan dar görüşlü bireyler değiliz. Biz Tunceliliyiz, Edirneliyiz, Karslıyız, İzmirliyiz, Ağrılıyız, Mersinliyiz, Niğdeliyiz, biz Anadoluyuz, biz Ankarayız, biz Nurhaklarız,

Amanoslarız, Toroslarız, Kaz dağlarıyız ve de Bolu Dağlarıyız, Mercan dağlarıyız, Bey dağlarıyız. Güzel Türkiye'yiz.

Biz birimiz hepimiziz, hepimiz birimiziz, Biz insanız, insancılız insanlık neyi gerektiriyorsa her şey insan için deyip insanlığın hizmetindeyiz.

Yoktur birimizin bir diğerinden üstünlüğü, böyle düşünürsek ülkemizde ve dünyada insanlar için, tabiat ana için çözemeyeceğimiz problem olmaz ve olmayacakta. Bütün bu nedenledir ki "Gelin canlar bir olalım, diri olalım," insanlar için, insanlık için kenetlenelim.

Acılarımızı paylaşalım ki azalsın, sevinçlerimizi paylaşalım ki çoğalsın. Şairin dediği gibi, gönül ne çay ister ne de çayhane, gönül dostluk ister bunların hepsi bahane”

Daha sonra konuşan CHP Antalya milletvekilleri önümüzdeki seçimin önemine değindiler.

Plaket töreni sonrası söz alan CHP Tunceli Milletvekili Gürsel Erol, FETÖ terör örgütünün giremediği tek kentin Tunceli/Dersim olduğunu belirtti.

Erol konuşmasında şunları söyledi:

“Bu dönem Tunceli’den milletvekili olmayacağını belirten Gürsel Erol, hemşerilerinden helallik istedi. Erol Tunceli’yi anlatırken şunları söyledi: “Türkiye’de çocuk istismarının olmadığı tek kent Tunceli/Dersim’dir.

Çocuk yaşta evliliklerin olmadığı tek kent Tunceli/Dersim topraklarıdır. Ülke geneli içinde nüfusunun %98’i eğitimli olan tak kenttir. FETÖ terör örgütünün giremediği tek kent Tunceli/Dersim topraklarıdır”

Önümüzdeki genel seçim içinse “Siyasi düşüncemiz ve birbirimizden farklılığımız ne olursa olsun, farkı düşündüğümüz düşünceler yüzünden ayrışmak yerine ortak değerlerde buluşmamız gereken çok önemli bir süreçle karşı karşıyayız” diyen Erol,

Munzur’da yapılması planlanan HES’lere hayır dememiz lazım dedi.

Türkiye 24 Haziran’da yeni bir seçim dönemi yaşayacaktır. Bu seçim iki açıdan çok önemli. Çünkü 2016 referandum sonuçları bize yeni bir sistem değişikliği getirdi. Eğer 24 Haziran seçimleri olumsuz sonuçlanırsa Türkiye’de yeni bir rejim değişikliğine gidecektir.

Cumhurbaşkanlığı seçimi için değişik siyasi partilerin, kimin olması gerekli yerine kimin olmaması lazım fikrine sahip olması lazım. Hem fikir olacağımız tek şey var, bu ülkeyi Recep Tayyip Erdoğan’dan kurtaracağız. Hepimiz ortak mücadele etmemiz gereklidir”

yukarı çık
0
Paylaşım