Menu
RSS

Antalya’da Kaçak Ava Geçit Vermediler

Antalya’da Kaçak Ava Geçit Vermediler

Finike Doğa Koruma ve Milli Parklar Şefliği'ne bağlı Av Koruma ve Kontrol Ekipleri, Finike, Kumluca, Demre ve Kaş ilçelerinde kaçak avcılığa geçit vermedi.

Finike, Kumluca, Demre ve Kaş ilçeleri sorumluluk sahasında görev yapan Finike Doğa Koruma ve Milli Parklar Şefliği tarafından düzenlenen basın toplantısında, 2016 yılı içinde yapılan çalışmalar hakkında bilgi verildi.

Finike Ziraat Odası'ndaki toplantıya katılan Finike Doğa Koruma ve Milli Parklar Şefi Ali Can Bayrak, Av Koruma ve Kontrol Ekipleri tarafından yapılan kontrollerde, 4915 sayılı Kara Avcılığı Kanunu'na aykırı olarak kaçak avcılık yapan 102 kişiye yasal işlem yapıldığını söyledi.

2016 yılında 98 bin 816 lira idari para cezası uygulandığını açıklayan Ali Can Bayrak, "Gece far avında kullanılan bir otomobile, avda kullanılması yasak olan 60 ses cihazına ve 31 av tüfeğine el konularak mülkiyeti kamuya geçirilmiştir. Ayrıca kaçak avda vurulan hayvanların tazminat bedeli olarak 94 bin 800 lira ceza kesilmiştir" dedi.

2017 yılında da kaçak avcılıkla mücadelenin kararlılıkla sürdürüleceğini belirten Bayrak, "Yaban hayatının korunması ve bu kaynakların gelecek nesillere aktarılmasında avcılarımıza büyük mesuliyetler düşmektedir. Vatandaşımızın 4915 sayılı Kanun kapsamında yasalara uygun avlanmalarını önemle rica ediyoruz" diye konuştu.

yukarı çık
0
Paylaşım