Menu
RSS

Antalya’da Hurda Lastikler Geri Dönüşüme

Antalya’da Hurda Lastikler Geri Dönüşüme

Antalya Büyükşehir Belediyesi Demre Hizmet Birimi, hurda araç lastiklerini toplayarak geri dönüşüme gönderiyor.

Büyükşehir Belediyesi Demre Hizmet Birimi, iki yıldır Demre'de çevreye atılan araç lastiklerini toplama kampanyası yürütüyor. Sokağa, doğaya, Demre Çayı kıyısına, bahçelere rastgele atılmış, kamyon, traktör, otomobil ve motosiklet lastiklerini toplanıyor. Beymelek Mahallesi'ndeki boş bir alanda toplanan lastikler İzmir'deki geri dönüşüm merkezine gönderiliyor.

Antalya Büyükşehir Belediyesi Demre Hizmet Birimi Koordinatörü Veli Sertbaş, kampanyan ilk yılında toplam 5 bin lastik toplandığını söyledi. Bu yıl ise bin 920 otomobil, 610 kamyon ve 60 traktör lastiği olmak üzere toplam 2 bin 590 lastik topladıklarına değinen Sertbaş, "iki yılda toplam 7 bin 590 lastik topladık.

Bu lastikleri boş alanda cinsine göre ayırıyoruz. İzmir'deki geri dönüşüm merkezine gönderiyoruz. Doğadaki boş lastiklerin en büyük zararı sivrisinek üretim merkezi olmaları. Lastiklerin içine dolan suda sivrinsek ürüyor. Lastiğin içini ve aldığımız yeri ilaçlıyoruz. Bu lastikleri toplayarak, sivrisinekle mücadeleye, doğanın korunmasına ve geri dönüşüme göndererek ekonomiye katkı sağlıyoruz" dedi.

yukarı çık
0
Paylaşım