Menu
RSS

Antalya’da Göçmen Parkı İçin Basın Açıklamasına Polis İzin Vermedi

Antalya’da Göçmen Parkı İçin Basın Açıklamasına Polis İzin Vermedi

Antalya’da mahallelerinde yıkılan Göçmen Parkı için basın açıklaması yapmak isteyen vatandaşlara polis izin vermedi. Büyükşehir Belediyesi'nin Şarampol Projesi kapsamında Muratpaşa İlçesi, Cumhuriyet Mahallesi'ndeki Göçmen Parkı'nın altını yeraltı otoparkını

dönüştürme çalışmalarına yönelik basın açıklaması yapmak isteyen gruba polis izin vermedi. Polis ile vatandaşlar arasında basın açıklaması pazarlığı kısa sürdü.

Polis, valiliğin parkta açıklamaya izin vermediğini belirterek, grubun dağılmasını istedi. Çevik kuvvet ve Toplumsal Olaylara Müdahale Aracı'nın (TOMA) hazır bekletildiği alanda grup, açıklamayı okumadan gazetecilere dağıttı.

Grup kararı alkışlarla protesto etti. Açıklamada ise birkaç ay önce gerçekleştirilen referandumla ile Giritli Parkı'nın yanı sıra Göçmen Parkı'ndaki otoparka yönelik hayır oyu kullanıldığı iddia edildi.

Büyükşehir Belediyesi'nin mahallelinin otopark istememesini sadece Giritli Parkı için ele aldığı aktarılan açıklamada, Büyükşehir Belediyesi'ne referandum sonucuna uyma çağrısında bulunuldu.

yukarı çık
0
Paylaşım