Menu
RSS
Kepez Belediye Başkan Vekilliğine Refik Emre Altekin Seçildi

Kepez Belediye Başkan Vekilliğine Refik Emre Altek…

Kepez Belediye Meclisi, görevi...

AFAD Duyurdu: Antalya'da Deprem!

AFAD Duyurdu: Antalya'da Deprem!

Antalya'nın Kaş ilçesinde 3,9 ...

PSAKD Akdeniz Bölge Sorumlusu Arslan: Kocagöz’ün Tutuklanması AKP’nin Bir İntikam Planı Olarak Görünüyor

PSAKD Akdeniz Bölge Sorumlusu Arslan: Kocagöz’ün T…

“AKP ve onun sözünden çıkmayan...

CHP: İktidarın Demokrasi Anlayışı İşte Tam Budur; Kepez Belediye Başkanı Şok Bir Kararla Tutuklandı

CHP: İktidarın Demokrasi Anlayışı İşte Tam Budur; …

Antalya’nın Sarısu teleferik h...

Prev Next

Antalya’da Girişimci Kadınlar, Otistik Çocukların Yüzünü Güldürecek

Antalya’da Girişimci Kadınlar, Otistik Çocukların Yüzünü Güldürecek

Antalyalı girişimci kadınların, Zihinsel Yetersiz Çocukları Yetiştirme ve Koruma Vakfı (ZİÇEV) yararına organize ettiği Mutlu Portakal Alışveriş Festivali, 10-11 Aralık tarihlerinde Antalya The Marmara Hotel’de gerçekleştirilecek.

Antalya’daki kadın girişimcilerin eseri olan ürünlerin tanıtımına da aracılık yapması hedeflenen festivalin tüm geliri, ZİÇEV’e aktarılacak. Festivalden elde edilecek gelirle ZİÇEV okuluna otizm sınıfı açılması ve doğalgaz tesisatı döşenmesi planlanıyor.

Antalya’da kadın girişimcilerin ürünlerini desteklemek ve sosyal sorumluluk bilinci için farkındalık yaratmak amacıyla yola çıkan dört kadın, 10-11 Aralık tarihlerinde gerçekleştirilecek festivalle, zihinsel yetersiz çocukların da gülümsemesine katkı sağlamayı amaçlıyor.

Butik işletmecisi Gülşah Gültepe Çelik, Oyunevi sahibi Evşen Yüceer, hediyelik eşya tasarımcısı Simge Tuncer ve ZİÇEV Antalya Yönetim Kurulu Üyesi Aylin Ayaz Yılmaz’ın öncülüğünde düzenlenecek olan Mutlu Portakal Alışveriş Festivali’nin bütün geliri ZİÇEV’e aktarılacak. İki gün sürecek olan festival, saat 10:00-22:00 arası ücretsiz olarak ziyaretçilere açık olacak.

Yeterli Gelir Toplanırsa Özel Otizm Sınıfı Açılacak

Antalya The Marmara Hotel’de gerçekleşecek olan festival boyunca söyleşiler, atölye çalışmaları ve çocuklar için çeşitli etkinlikler yapılması planlanıyor. Etkinlik alanına kurulacak olan Mutlu Portakal Kafe’de satılacak ürünlerin geliri de yine ZİÇEV’e aktarılacak.

Katılımcılar ve destekçi kuruluşlardan sağlanan katkıların da zihinsel yetersiz çocuklar yararına kullanılacağı festivalin ardından ZİÇEV okuluna doğalgaz tesisatı döşenmesi planlanıyor. Yeterli gelir elde edilmesi durumunda ise ZİÇEV okuluna özel bir otizm sınıfı açılacak.

El Emeği Ürünlerini Onlar İçin Sergileyecekler

Yılda iki kez yapılması planlanan festival öncesinde konuyla ilgili bilgi veren organizasyon ekibi, Türkiye’de zihinsel yetersiz çocukların eğitimi, iyileştirilmesi, bakımı ve geleceğe hazırlanabilmeleri için çalışmalar yürüten ZİÇEV’e katkı sağlamayı amaçladıklarını belirterek, “Şenliğimizin ana salonunda Antalya'nın önde gelen markaların stantları yer alacaktır.

Ayrıca ‘Mutlu Portakal Çarşısı’ adı altında birçok kadın girişimci el emeği ürünlerini sergileyip, satış yapacak ve birçoğu satış gelirini ZİÇEV'e bağışlayacaktır” açıklamasında bulundu.

yukarı çık
0
Paylaşım