Menu
RSS

Antalya’da Finikeli Dağcılardan Hocalı Anması

Antalya’da Finikeli Dağcılardan Hocalı Anması

Arykanda Doğa Sporları Derneği (ADOS) sporcuları Hocalı'da toplu şekilde katledilen Azerileri anmak amacıyla Nahçıvan Özerk Cumhuriyeti'nde düzenlen 2416 rakımlı Haça Dağı tırmanışına katıldı. ADOS sporcuları, Azerbaycan'ın Hocalı kasabasında 26 Şubat 1992 tarihinde

Ermenistan'a bağlı kuvvetler tarafından toplu şekilde katledilen Azeri şehitlerini anma programına katıldı. Türkiye'den anma programına katılan dağcıları, Nahçıvan Ekoloji Bakanı ve Nahçıvan Türk Konsolosluğu personeli karşıladı.

Anma programı kapsamında Nahçıvan Özerk Cumhuriyeti'nde en dik dağlarından biri olarak bilinen 2416 metre rakımlı Haça Dağı'nın zirvesine tırmanış gerçekleştirildi.

Türkiye'nin farklı şehirlerinden bir araya gelen 26 dağcı, Nahçıvan Özerk Cumhuriyeti'ne geçerek, bölgenin en zor tırmanılabilen dağlarından olan Haça Dağı'nın zirvesine çıktı.

Dağcılar zirvede Türkiye ve Azerbaycan bayraklarıyla "Hocalı şehitlerini saygıyla anıyoruz" yazılı pankartlar açıp şehitleri andı. Tırmanışa ADOS'tan Yakup Karataş, Ergün Çolak ve Şükriye Çolak katıldı.

yukarı çık
0
Paylaşım