Menu
RSS

Antalya’da Filistin İçin Gıyabi Cenaze Namazı Kılındı

Antalya’da Filistin İçin Gıyabi Cenaze Namazı Kılındı

İsrail’in Kudüs ve Gazze’ye yönelik saldırılarında hayatını kaybedenler için gıyabi cenaze namazı kılındı, dua yapıldı. İsrail’in Kudüs ve Gazze’ye yönelik saldırılarında

hayatını kaybedenler için gıyabi cenaze namazı kılındı, dua yapıldı.

Anadolu Gençlik Derneği (AGD) Antalya Şubesi Kudüs ve Gazze için kıyamdayız diyerek Kepez Çelebi Mehmet camisinde Kudüs ve Gazze için gıyabi cenaze namazı, dua ve bayramlaşma programı düzenledi.

 Kepez Çelebi Mehmet camisinde, Cuma namazı kılan kalabalık daha sonra gıyabi cenaze namazı kıldı.

Grup adına konuşan Anadolu Gençlik Derneği (AGD) Şube Başkanı Hakan Ülgen, katılımcıların Ramazan Bayramı’nı kutladı.

Filistin’in işgal altında son bayramı olmasını, Müslümanların önümüzdeki ilk bayram namazını özgür Kudüs’te Mescid-i Aksa’da kılmasını temenni eden Ülgen, “Mescid-i Aksa başta olmak üzere nehirden denize tüm Filistin topraklarının özgürlüğüne giden bu süreçte daha çok öldürenler değil

daha çok bedel ödeyenler muzaffer olacaktır. 7 Ekim 2023’ten bu yana her türlü bedeli ödeyen Filistin halkının zaferi de Allah’ın izniyle çok yakındır. Bu bağlamda bedel ödeyenler kervanının en önde giden isimlerinden olan Hamas lideri İsmail Heniyye’nin üç evladı ve

üç torununun şehadete erişmesi bedel ödemenin ne anlama geldiğini gözler önü ne sermiştir. Zira Heniyye’nin üç oğlu ve üç torunu Filistin halkının o dediği bedelin somut örneklerinden biridir.

Hamas lideri İsmail Heniyye, oğulları ve torunlarının şehadet haberini aldığı an göstermiş olduğu tavırla bir yandan yürekleri dağlayan, öte yandan ise dava adamının nasıl olması gerektiğini göstermiştir. En içten dileklerimizle taziyelerimizi ilettiğimiz Hamas hareketinin lideri,

büyük mücahit ve dava adamı İsmail Heniyye bilmelidir ki; Türkiye’mizin inançlı evlatları kendisinin ailesinin bir mensubudur. Büyük dava adamı İsmail Heniyye’nin öncülüğündeki Filistin direnişi cephede İsrail rejimine karşı büyük bir üstünlük kurmuştur.

Siyonist rejim ise cephede yaşadığı mağlubiyetin acısını sivillerden çıkarmak istemektedir. Bu doğrultuda her gün ayrı bir katliam gerçekleştiren İsrail rejimine bir an evvel dür denmesi gerekmektedir. Bu bağlamda başta ülkemiz olmak üzere tüm İslam ülkelerinin liderlerine ve

hükümetlerine büyü k bir görev düşmektedir” diye konuştu.

Ülgen, günümüzde Asr-ı Saadet’ten esintiler sunan Filistin’in yaşayan şehitleri bedel o demeye doymazken ülkemizin inançlı evlatları olarak bizler de daima onların yanında olacaklarını hatırlattı.

Ülgen, şöyle devam etti:

“Edeceğimiz dualarla, yapacağımız infaklarla, zulme karşı dile getireceğimiz tekbirlerle meydanları doldurmaya devam edeceğiz ve Gazze cihadının sevabından bizler de hissemizi alacağız. Ve nihayetinde özgür Küdüs’ün sokaklarında hep birlikte en güzel bayramları kutlayacağız.

İçerisinde bulunduğumuz bayram, Allah’ın izniyle, İslam aleminin zulüm altında inlediği son bayramdır. Gazze'de, Doğu Türkistan'da, Arakan’da ve zulüm altında inleyen nice coğrafyadaki acıların son bulacağı günlerin yakın olduğunu görüyoruz.

Bizler bugün burada zulüm yeryüzünden silinene dek bir an olsun durmayacağımızı ve zalimlerin karşısında, mazlumların ise yanında olacağımızın sözünü veriyoruz” ifadelerini kullandı.

Hamas Siyasi Büro lideri İsmail Heniyye'nin Şehid edilen oğulları, torunları ve bütün Gazze şehitleri için kılınan gıyabi cenaze namazı ve Filistin Bayramlaşma programına AGD Antalya Şubesi temsilcileri, Saadet Partisi Antalya il ve ilçe teşkilatı üyeleri ve çok sayıda vatandaşta eşlik etti.

yukarı çık
0
Paylaşım