Menu
RSS
Kepez Belediye Başkan Vekilliğine Refik Emre Altekin Seçildi

Kepez Belediye Başkan Vekilliğine Refik Emre Altek…

Kepez Belediye Meclisi, görevi...

AFAD Duyurdu: Antalya'da Deprem!

AFAD Duyurdu: Antalya'da Deprem!

Antalya'nın Kaş ilçesinde 3,9 ...

PSAKD Akdeniz Bölge Sorumlusu Arslan: Kocagöz’ün Tutuklanması AKP’nin Bir İntikam Planı Olarak Görünüyor

PSAKD Akdeniz Bölge Sorumlusu Arslan: Kocagöz’ün T…

“AKP ve onun sözünden çıkmayan...

CHP: İktidarın Demokrasi Anlayışı İşte Tam Budur; Kepez Belediye Başkanı Şok Bir Kararla Tutuklandı

CHP: İktidarın Demokrasi Anlayışı İşte Tam Budur; …

Antalya’nın Sarısu teleferik h...

Prev Next

Antalya’da En Güzel Buzağı Yarışması

Antalya’da En Güzel Buzağı Yarışması

Kepez Belediyesi'nin katkıları ile İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü, Kepez Kaymakamlığı ve Döşemealtı -Kepez İlçeleri Süt Üreticileri Birliği ortaklığında renkli bir yarışma gerçekleştirildi. Kepez'e bağlı Başköy Mahallesi'nin ev sahipliği yaptığı 1. Kepez Buzağı Yarışması

kamu kurum ve kuruluşlarının ortaklığında düzenlendi. Programa Vali Yardımcısı Canan Hançer Baştürk, Kepez Kaymakamı Hamdullah Suphi Özgödek, Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü ve çok sayıda kişi katıldı.

Programın ilk kısmında bölgedeki süt üreticileri için önem arz eden bir tesisin açılışı gerçekleştirildi. Süt Üreticileri Toplama Merkezi Binası'nın açılışı, protokolun katılımıyla gerçekleştirildi.

Süt üreticileri tesisin bölgedeki süt ve süt ürünlerinin kalitesi işlenmesi ve üreticinin kar marjını korumak açısından önemli olduğunu dile getirerek katkı koyan herkese teşekkür etti.

EN GÜZEL BUZAĞI

Programın ikinci kısmında Kepez Belediyesi'nin katkıları ile kurulan alanda mehteran takımı konser verdi. Konserin andından jüri üyeleri yerlerini alarak yarışmaya katılan buzağıları inceleyerek içlerinden en güzel ve sağlıklı olan üç buzağıyı seçerek ödüllendirdi.

Yarışma, hayvansal üretimi daha yüksek noktalara taşımak, çiftçilerin gelirlerini artırarak desteklemek ve hayvancılığa teşvik amaçları taşırken, 2018 yılının hayvan hastalıkları ile mücadele yılı olması da yarışmanın yapılmasını anlamlandırdı.

Yarışmada Simental ve Holstein ırkı buzağılardan her ırk kendi kategorisinde yarışırken, her ırkın birincisine tam altın ve buzağı kulübesi, ikincisine yarım altın ve hayvan yemi, üçüncüsüne ise çeyrek altın ve hayvan yemi ödülü verildi.

yukarı çık
0
Paylaşım