Menu
RSS

Antalya’da Emniyetten Metruk Binalara Yönelik Uygulama!

Antalya’da Emniyetten Metruk Binalara Yönelik Uygulama!

Antalya Emniyet Müdürlüğü suça mekan teşkil eden metruk binalara yönelik uygulama yaptı. Emniyet Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada kullanılmayan binaların tehlike teşkil ettiğini belirtilerek 81 ilde emniyet tarafından “Metruk Binalar Uygulaması” yapıldığı ifade edildi.

Antalya Emniyet Müdürlüğü’nden yapılan açıklama şöyle;

“Hızlı kentleşme sürecinde şehirlerimizin bazı bölgelerinde metruk ve çöküntü alanların oluştuğu, kullanılmayan binaların tehlike teşkil ettiği ve bu yerlerin de genel güvenliği tehdit eder hale geldiği bilinmektedir.

Yerleşim alanlarından ve insan hareketliliğinden uzak, atıl nitelikteki bölgeler ve metruk binalarda; suç faillerinin konakladığı, suçların işlendiği, fuhuş yapıldığı, uyuşturucu ve yasak maddelerin pazarlandığı, çevreye zarar verebilecek uyarıcı ve uçucu maddeleri kullananların kaldığı görülmektedir.

Özellikle kış mevsiminin gelmesi ile birlikte bu türden binaların barınak olarak kullanılması artacağından suça mekan teşkil eden bu binalara yönelik Emniyet Genel Müdürlüğümüz koordinesinde 81 il genelinde “Metruk Binalar Uygulaması” yapılmıştır.

24 Eylül günü ilimiz genelinde Asayiş Şube Müdürlüğü ve karma kadro personelinin katılımıyla yapılan uygulamada; (781) personelin katılımıyla oluşturulan (141) grup ile (356) adres kontrol edilmiş, buralarda bulunan (23) kişinin sorgulaması yapılmış, metruk binalarda herhangi bir suç ve suç unsuruna rastlanılmamıştır. 

Ayrıca uygulama esnasında ilgili belediyelere gönderilmek üzere metruk binalar fotoğraflandırılmıştır.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur.”

yukarı çık
0
Paylaşım