Menu
RSS

Antalya’da Eğitim Sendikalarından Ortak Tepki: Performans Sistemini Kabul Etmiyoruz!

Antalya’da Eğitim Sendikalarından Ortak Tepki: Performans Sistemini Kabul Etmiyoruz!

Eğitim-iş ve Eğitim-Sen sendikaları performans değerlendirme sistemine itirazlarını dile getirmek için Antalya Milli Eğitim Müdürlüğü önünde ortak basın açıklaması düzenledi. Basın açıklamasına CHP Antalya İl Başkanı Ahmet Kumbul ve partililer,

Muratpaşa Belediye Başkan Yardımcısı Hasan Kaçmaz, CKD Antalya Şube Başkanı Ayşe Kantarcılar ve çeşitli sivil toplum kuruluşları da destek verdi.

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından hazırlanan Öğretmen Performans Değerlendirme Sistemini protesto eden Antalya Eğitim-İş ve Eğitim-Sen Şubeleri İl Milli Eğitim Müdürlüğü önünde ortak basın açıklaması yaptı.

Yaklaşık 100 kadar eğitimcinin katıldığı protesto gösterisinde Eğitim-iş Antalya Şube Başkanı Fatin Iltar ve Eğitim Sen Şube Başkanı Kadir Öztürk birer basın açıklamasında bulundu.

Bu güne kadar hemen hemen hiçbir eylemde yan yana gelmeyen iki sendika öğretmenlere uygulanmak istenen performans değerlendirme sistemini protesto etmek için birlikte hareket etti.

İki sendika üyeleri bir araya gelerek performans sistemine karşı birlikte mücadele kararı aldı. 

Her iki başkanda eğitimde öğretmenin performansının değerlendirilmesinin hiçbir sorunu çözmeyeceğini, aksine yeni sorunlar doğuracağını anlatarak hükümetin bu yanlıştan dönmesin talebinde bulundu.

Dünyada Örneği Yok

İlk olarak konuşan Antalya Eğitim Sen Şube Başkanı Kadir Öztürk, “Dünyanın hiçbir yerinde örneği olmayan performans denetimi ve sınav sistemin bize dayatılıyor.

Öğretmenler işini daha iyi yapmaya değil, daha fazla puan toplamaya yönlendirilmek isteniyor. İller arası ve il içi yer değiştirmelerden, kariyer edinmeye, maaş sistemine kadar her şeyi etkileyecek bir yaranma sistemine mahkum edilmek isteniyoruz” eleştirisinde bulundu.

‘Sorun Çözmez Üretir’

Eğitim emekçilerini ve eğitimin paydaşlarını da öğretmenlerin iş güvencesine sahip çıkmaya çağıran Başkan Öztürk, “ Öğretmen emeğini sahiplenmeye, tüm eğitim emekçilerinin haklarını geliştirmek için mücadeleye çağırıyoruz” diye konuştu.

Eğitim-İş Şube Başkanı Fatin Iltar ise, “ Eğitim sistemimiz kangren haline gelmiş birçok sorunu dururken,  öğretmenleri hedef tahtasına koyan bir sistemi hayata geçirmeye çalışıyorlar.

Öğretmenlerin mesleki yeterliliklerini arttırmak için uygulanacağı iddia edilen performans değerlendirme sistemi eğitimin hiçbir sorununu çözemeyeceği gibi tam tersine yeni sorunların doğmasına sebep olacaktır” dedi.

Öğretmen Öğrenci Karşı Karşıya

Iltar, ”Performans değerlendirmesiyle öğretmenlerin yaptıkları işin niteliğinden çok ‘yüksek performans’ üzerinden bireysel değerlendirmeye tabi tutulması, okullarda herkesin birbirinin ‘rakibi’ olduğu düşüncesinin gelişmesine ve

iş barışının tamamen bozulmasına neden olacaktır. Öğretmenlik rekabetle değil dayanışma ile yapılacak bir meslektir” diye konuştu. “Performans değerlendirmesi” bahanesiyle öğretmenleri; öğrenciler ve velilerle karşı karşıya getirecek,

öğrenci ve veliyi 'memnun edilecek müşteri' ; öğretmeni ‘satış görevlisi’ olarak gören bu uygulamayı kabul etmemiz mümkün değildir” diyen Iltar, sistemin kabul edilemez olduğunu söyledi. Konuşmalardan sonra bir müddet daha slogan atan grup olaysız bir şekilde dağıldı.

yukarı çık
0
Paylaşım