Menu
RSS

Antalya’da Chp İlçe Başkan Adaylarının! Üçü Birleşti!

Antalya’da Chp İlçe Başkan Adaylarının! Üçü Birleşti!

Antalya CHP Muratpaşa İlçe başkanlığı seçimleri yaklaşırken, daha önce adaylıklarını açıklayan Altan Kızıltan, Hasan Öder ve Ali Gürkanat güç birliğine gittiler. Altan Kızıltan’ın adaylığında güçbirliğine giden üç aday ortak basın toplantısı düzenledi.

Toplantıda üçü adına basın açıklamasını Ali Gürkanat okudu. 15 yıllık AKP iktidarının uygulamalarını eleştiren Gürkanat, “Ülkemiz yaklaşık 15 yıldır iktidarda olan bir hükümetin elinde her gün büyüyen bir karanlığa doğru yolculuğuna devam etmektedir.

Her ne kadar billboardlar, televizyonlar, havuz medyası tarafından topluma farklı bir tablo çizilse de, ülkenin içinde bulunduğu çıkmaz artık AKP yandaşları tarafından bile kabul edilir bir hale gelmiştir. Bu halk artık iktidarın yalanlarına kanmamaktadır” dedikten sonra 2019 seçimlerinin önemine değindi.

Üç adayın güç birleştirmesinin altında yatan ana etkenin 2019 seçimlerinden başarıyla çıkmak olduğunu belirten Gürkanat, “2019’a giderken Hayır cephesinin ana örgütleyicisi Cumhuriyet Halk Partisi’ne ve bizlere düşen görev tarihi bir görevdir.

CHP bu karanlığın içinde toplumun umudu durumundadır. Bu umudu daha ileriye taşımak ve aydınlığa ulaştırmak bizlerin boynunun borcudur” dedi.

Gürkanat adaylık sürecinde mevcut CHP Muratpaşa İlçe Başkanı ve ilçe yöneticilerinin tarafsızlığını yitirerek, bir adayın kazanması için var güçleriyle çalıştıklarını söyleyen Gürkanat, bu konuda şunları söyledi;

“Bizler devam etmekte olan parti içi kongreler döneminde tüm aday arkadaşlarımız gibi bu sorumluluğun bilinciyle yola çıkmış olan CHP Muratpaşa İlçe Başkan Adaylarıyız. Hepimiz bu görevi hakkıyla yapabilecek örgütsel birikim ve donanıma sahip partilileriz. Ülkenin içinden geçtiği bu süreçte önceliğimiz hep, ülkede olduğu gibi parti içinde de Demokrasi, Barış ve Adalet'i güçlendirmek olmuştur.

Şimdiye kadar ki adaylık çalışmalarımızı da hep bu çerçevede sürdürdük. Ancak parti içi demokratik bir yarış olarak adaylık çalışmasına başladığımız günden bugüne, mevcut ilçe başkanı ve bir kısım yöneticiler tarafından Cumhuriyet Halk Partisine yakışmayan demokrasi ve adalet anlayışından uzak bir yaklaşım ile karşı karşıya kaldık.

Sürecin başından bu yana mevcut ilçe başkanı ve bir kısım ilçe yöneticisi olması gereken tarafsız durumlarını bir kenara bırakarak tek bir aday arkadaşımızın adeta kampanyasının yöneticisi haline geldiler.

Delege seçimlerinden başlayarak gösterdikleri bu tavrı, adayın partililer ve delegelerle toplantılarının örgütleyicisi, katılımcısı, imza toplayıcısı olarak devam ettirdiler. Geçtiğimiz hafta düzenlenen, basında ve sosyal medyada da tartışma konusu olan adaylık açıklamaları bizlere karşı gösterilen yaklaşımın adaletten, demokrasiden ve hatta insani değerlerden ne kadar uzak bir yaklaşım olduğunu tüm parti kamuoyunun gözleri önüne koymuştur.

İlçe başkanlığı tarafından eşit şartlarda düzenlenmesi gereken ve hatta görev olan adaylık açıklamalarında, bir adaya ayrıcalık sağlanmış ve diğer adaylar ötekileştirilmiş ve küçük düşürülmüştür.

Genel başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu'nun ADALET sloganıyla kilometrelerce yol yürüdüğü, ardından ADALET kurultayı düzenlediği bir partinin İlçe Başkanı ve bir kısım yöneticilerinin göstermiş oldukları bu tavır anlaşılabilir olmadığı gibi, vicdanlarda da derin yaralar açmıştır. İl Başkanlığı içinde adaylar arasında adı geçen mevcut İlçe başkanımız bu siyaset üslubu ile mi parti içi barışı ve adaleti sağlayacaktır.

Bunun inandırıcılığı var mıdır? Kongreler sürecinde partide kırgınlıkların yaşandığını ama seçilmesi halinde bir arada çalışma ve parti içi barış kültürünü geliştireceğini gazetelere anlatan diğer adayın hiç mi bu adaletsizliklere sesi çıkmamaktadır?”

Güç birleştirmesinin Gürkanat ve Öder’in fedakarlığı olarak belirten açıklamada, son olarak şunlar söylendi: “Tüm farklılıklarımızı bir tarafa bırakarak tüm partililerimizi kucaklayan bir yola çıkış olarak görüyoruz. Tüm kampanyayı, yönetim kadrolarını ve il delegelerini bu kolektif anlayışla bir komite olarak yürüteceğiz.

Biz adalete, barışa, özgürlüğü, demokrasiye olan inancımızla bu yola çıktık. Bu yolculuğumuzda tüm partililerimizi bu yolda bizimle yürümeye davet ediyoruz”

Açıklama sonrası Kaktüs Medya olarak üç adaya iki soru yönelttik. Birincisi “Adaylık açıklamanızda da 2019’un önemi üzerine adaylık yarışına çıktığınızı belirtmiştiniz. Şimdi ise adaylıktan çekilme açıklamasında da aynı gerekçe yani 2019’un önemi olarak belirtiyorsunuz.

Madem böyleydi niye aday oldunuz?” Bu sorumuza Hasan Öder ve Ali Gürkanat, partililerimiz bizden aday olmamızı istedi. Bunun üzerine bu isteği geri çevirmedik” dediler. İkinci sorumuz da “Madem 2019’da başarılı olmak temel hedefti ve bunun için adayları birleştirmek gerekti, öyleyse diğer aday Hasan Şahin’le de birleşecek misiniz?”

Bu sorumuza Altan Kızıltan yanıt verdi. Kızıltan “Hasan arkadaşımızla da konuştuk. Kendisi ön şartsız olarak bu konularda görüşebileceğini belirtti. Hatta bu açıklama öncesi yani bugün Hasan arkadaşımızla konuştuğumuzda bu sözünü yineledi” dedi. 

Bu yanıt üzerine “Peki Hasan Şahin’le hiçbir önşart olmadan birleşmeyi konuşacaktınız da neden bu konuşmayı yapmadan bu basın açıklamasını yaptınız” sorumuza ise böyle gerekli gördüklerini belirttiler.

Konu ile ilgili Hasan Şahin’e böyle bir görüşmenin yapılıp yapılmadığını sorduk. Şahin “Evet ben ön şartsız görüşmeye hazırım dedim. Hatta İl Başkanımıza bu konuda bizleri bir araya getirin diye talepte de bulunduk.

Ama bu talep genel merkezden bir yetkilinin gelip sahada araştırma yaparak kimin delegeler nezdinde kabul gördüğünü tespit etsin bu kişinin adaylığında hepimizi birleşelim dedim. Ancak henüz böyle bir gelişme olmadı” diye yanıt verdi.

yukarı çık
0
Paylaşım