Menu
RSS

Antalya’da CHP Gençlik Mahalle Temsilciliği Açıldı

Antalya’da CHP Gençlik Mahalle Temsilciliği Açıldı

CHP Gençlik Mahallesi Temsilciliği törenle açıldı. Açılış törenine Antalya Milletvekili Devrim Kök, İl Başkanı Ahmet Kumbul, Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal, Konyaaltı Belediye Balkanı Muhittin Böcek, Muratpaşa İlçe Başkanı Hasan Şahin ile çok sayıda partili ve davetli katıldı.

Açılışta ilk konuşmayı yapan CHP Muratpaşa Gençlik Mahallesi Temsilcisi Daimi Metin, “Temsilciliğimizde ana hedef, birlik ve beraberlikle, birbirimizi ötekileştirmeden AKP gerici faşizmine karşı mücadeleyi büyümektir” dedi.

Temsilciliğin açılışı ile neleri yapmak istediklerini anlatan Metin, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Mahalle temsilciliğimiz asla rant kapısı, kişisel çıkar ve menfaat gözetim merkezi olmayacaktır.

Mahallemizde, birleştirici ve kucaklayıcı çalışmalar yapacağız.

Gençlik Mahallesi'nin Antalya'da, Cumhuriyet Halk Partisinin oy oranı en yüksek mahallesi olması mücadelesini vereceğiz.

Tüm komşularımızla iyi İlişkiler kuracağız. Onların dertlerine çözüm arayacağız. Sosyal etkinlikler düzenleyerek İlişkilerimizi geliştireceğiz.

Yerinden yönetim anlayışı ile sorumluluğumuzun bilincinde, İlçe örgütümüzle bütünleşeceğiz.

Cumhuriyet halk partili olmak demek, siyaset bana ne verecek değil, ben topluma ne vereceğim demektir.

Ülkemiz, sonu karanlık mecralara sürüklemek isteyen AKP'nin otoriter yönetim anlayışına karşı direnç merkezi olacağız.

Birbirimizi anlayacağız, birbirimizi dinleyeceğiz, kimseyi ötekileştirmeyeceğiz. İnsan ve emek odaklı hayatı paylaşacağız.

Bu anlamda çağdaş, sosyal, hukuk devleti, özgür ve bağımsız Türkiye umuduyla, sizleri Cumhuriyet Halk Partisinin onurlu iktidar yürüyüşünde, birlik ve beraberlik ile, AKP gerici faşizmine karşı bütünleşmeye çağırıyor,

temsilciliğimizin mahallemize, Muratpaşa'ya ve Antalya'ya hayırlı olmasını diliyorum”

Dana sonra CHP Muratpaşa İlçe Başkanı Hasan Şahin, yaptığı konuşmada Antalya Büyükşehir Belediyesi’ni CHP’ye kazandıracaklarına dair herkesin önünde söz verdiğini belirtti.

Şahin’den sonra söz alan CHP Antalya İl Başkanı Ahmet Kumbul,’’ Biz bir arada olacağız, adaylarımız kim olursa olsun sonuna kadar partimiz için mücadele edeceğiz.

Çünkü ulu önder Mustafa Kemal Atatürk’ün bize bıraktığı Türkiye Cumhuriyeti’nin bu dönem her zamankinden fazla CHP iktidarına ihtiyacı var.

Biz sizlerin emekleriyle hem Büyükşehir Belediyesini hem de birçok ilçeyi kazanacağız ve arkasından Cumhurbaşkanlığı seçimini kazanacağız ve bugün iktidarda olanların çok da adil olmayan hukuk sistemini daha adil hale getirip yargılanmasına hep beraber sağlayacağız’’ dedi.

Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal, Belediyecilik anlayışının değişmesi gerektiğini belirtti. Uysal, ’’ Vatandaşın menfaatini esas alan, vatandaşın ihtiyaçlarının bir listesini yapan ve vatandaşlarının vergilerinin her birini

o listeye harcayan anlayış sosyal demokrat, CHP anlayışıdır. Biz bütün belediyecilik tarihimizle CHP Belediyeleri olarak cumhuriyetin kuruluşundan bu yana bütün temsilcilerimizle hep birinci örneği sergiledik ve sergilemeye devam edeceğiz.

Önümüzde ki yerel seçimler açısından genel perspektifimiz bu. Genel seçimler açısından ise şöyle bir tablo var. Cumhuriyetimiz bir modern projedir. Eşit yurttaşlık projesidir.

Anadolu da ki insanlar ayrıldığında bundan kim mutlu olacak kimse bundan kimin menfaati olabilir bundan Türkiye’yi sevmeyenlerin, iyiliğini istemeyenlerin, insanlarımızın geleceğini karartmak isteyenlerin menfaati olur. 

Bu yüzden daha sevecen daha özgür daha demokratik daha barışçıl olmalıyız’’ diye konuştu.

Konyaaltı Belediye Başkanı Muhittin Böcek, “ Mustafa Kemal Atatürk’ün iki büyük eserim var dediği gibi ‘biri Cumhuriyet birisi Cumhuriyet Halk Partisidir’

Cumhuriyet Halk Partisine de, Cumhuriyet’e de sahip çıkmaya devam edeceğiz bu güzel mekanın herkese hayırlı olmasını diliyorum’’ dedi.

Esas Sınav Cumhurbaşkanlığı Seçimleri

CHP Antalya Milletvekili Devrim Kök yapılan seçim çalışmalarının eskisi gibi olmaması gerektiğini vurgularken farklı direnç merkezlerinin de olması gerektiğini kaydetti. Kök, ’’ çok önemli bir sınavın arifesindeyiz.

Belediye seçimleri çok önemli ama esas sınavımız Cumhurbaşkanlığı seçimleridir. Afrika atasözü vardır ‘ müzik değiştiğinde dansta değişmeli’ yani eski yöntemlerle devam etmemeyi zorunlu kılan bir sisteme doğru sürükleniyoruz.

Bizim gibi düşünmeyen insanları da yürüyüşümüze dahil etmek zorunda olduğumuz bir yere doğru gidiyoruz bunu başarmak mecburiyetindeyiz.

Eski usullerle sadece genel merkezdeki ve ilçe binalarında ki çalışmalarla bunu gerçekleştirmemiz mümkün değil farklı direnç merkezleri oluşturma mecburiyetindeyiz. Bu da burada açtığımız gençlik mahallemizde bunu ofisimizde buna hizmet edecek.

Atatürk Türkiye’yi önce CHP’lilere emanet etmiştir.  Bir ve bütün olursak bizim yıkamayacağımız hiçbir tablo yok. 2019’da göreceksiniz başımızdakinden bu ülkeyi kurtaracağız’’ diye konuştu.

yukarı çık
0
Paylaşım