Menu
RSS

Antalya’da Bu Yılki “Başöğretmen Atatürk Onur Ödülü” Onur Öymen’e Verildi

Antalya’da Bu Yılki “Başöğretmen Atatürk Onur Ödülü” Onur Öymen’e Verildi

Eğitim İş Antalya Şubesi her yıl düzenlediği “Başöğretmen Atatürk Onur Ödülü” törenini Muratpaşa İlçesi Türkan Şoray Kültür Merkezi’nde gerçekleştirdi. Bu yılki ödül yönetim kurulu kararıyla Onur Öymen’e verildi

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasından sonra kürsüye gelen Eğitim İş Antalya Şube Başkanı Fatin Iltar yaptığı konuşmada “Millet Mektepleri'nin açılışı ve Atatürk'ün Başöğretmenliği kabul tarihi olan 24 Kasım’ın, Atatürk’ün 100.

Doğum yıldönümü olan 1981 yılında, Öğretmenler Günü olarak kutlanması kararlaştırılmıştır.         

Öğretmen; yapıcı ve yaratıcıdır. İnsan haklarına saygılıdır. Öğretmen özverili, çevreye güven veren, yüreği insan sevgisiyle doludur. Atatürk; “Öğretmenler, yeni nesil sizin eseriniz olacaktır.” demekle öğretmene yüklediği sorumluluğu ve değeri bir kez daha vurgulamıştır.

Bu gün siyasi iktidarın itibarsız hale getirmeye çalıştığı öğretmenlik mesleğine mensup olan eğitim çalışanları çok zor durumdadırlar. Çalışma şartları o kadar ağır ki, bunu kendilerine bir yük olarak görmeyen,

Atatürk’ün devrimci ruhunu kendilerine ilke olarak benimseyen öğretmenler, iktidarın baskılarına asla boyun eğmeyecektir. İlk gün ettiği yeminin heyecanı ile yılmadan, korkmadan çalışmaya devam edeceklerdir.

Ülkemizin yakın tarihinin bilincinde olan eğitim emekçileri asla ülkenin bölünmesine, gericileştirilmesine, ötekileştirilmesine izin vermeyeceklerdir. Vatandaşlar arasında dil din mezhep ayrımı yapmadan, insanların kardeşçe yaşama ve paylaşma ruhunu aşılayacaklardır” dedi. 

                                               

Atatürk’ün İstediği Öğretmenler

Iltar konuşmasında şunlara değindi: “İşte bugün Atatürk’ün istediği öğretmenler olarak buradayız. Özgür düşünceyi yaymaya, cumhuriyeti sonsuza kadar yaşatmaya, ülkemizin geleceğinde karar verme yetisine sahip çıkacak gençleri yetiştirmeye yemin etmiş öğretmenler olarak buradayız.

Bunca yıl, yılmadan yorulmadan Atatürk ilke ve Devrimleri doğrultusunda mücadele ederek, geleceğimizi şekillendirecek öğrencilerimizi yetiştiren bu görevlerini sonlandırarak yeni bir mücadele sürecine girecek olan, eğitim emekçilerimizle buradayız.

Kendilerini bekleyen emeklilik yaşamlarında, sağlıklı ve huzurlu olmalarını diliyorum.

Emekli olmak sonlanmak değildir. Toplumun bilgilendirilmesi, cumhuriyetin kazanımlarının korunması için kutsal görev kendilerini beklemektedir.  

Emeklilerimizle, gençlerimizle, cumhuriyet aşkı ile yanan inançlı devrimci ruhlu insanlarımızla, gurur duyduğumuz cumhuriyeti koruma ve devamı için mücadele eden, diplomat ve siyasetçi kimliği ile bu mutlu günümüzde bizi yalnız bırakmayan

Sayın Onur ÖYMEN ile birlikteyiz. Kendisi bize onur verdi, güç verdi umut verdi. Hoş geldiniz Sayın ÖYMEN.

Geleneksel hale getirdiğimiz ATATÜRK’e Başöğretmenlik ünvanının verilişinin 90. yılında onuncusunu gerçekleştirdiğimiz Eğitim-iş Antalya Şubesi Başöğretmen Atatürk Onur Ödülünü, 2 dönem milletvekilliği yapmış,

yurt dışında ülkemizi onurlu bir şekilde temsil etmiş olan Sayın Onur ÖYMEN’e vermenin onurunu yaşıyoruz.

Siyasi otoritenin bu günlerde ülkemizin geleceği ile ilgili olarak sadece eğitimde değil tüm konularda, özellikle de dış politikalarda adeta ateşle oynadığı görülmektedir.

Milli eğitimin Millilikten çıkarılarak, gericileştirilmesi sürecinde tüm riskleri göze alarak mücadele eden Atatürk Cumhuriyet ve değerlerimiz için yemin eden Eğitim işin tüm il, ilçe yöneticileri, işyeri temsilcilerine ve

bu günlerde bu şartlarda sendikamıza üye olarak destek veren Ülkemiz için, Cumhuriyetimiz için Kurucu liderimiz Başöğretmen Mustafa Kemal ATATÜRK için yemin etmiş devrimci öğretmenler buna asla izin vermeyeceklerdir.

Eğitim iş ve Birleşik kamu iş konfederasyonu olarak birlikteliği sürdürmeye, üzerimize düşen her türlü katkıyı sunmaya hazırız”

Iltar’dan sonra kürsüye gelen Birleşik Kamu İş Konfederasyon Genel Başkanı Mehmet Balık, Atatürk’ün öğretmenlere verdiği değeri anlattıktan sonra “Çağdaş, bilimsel, laik ve ulusal eğitimin en büyük savunucuları ve öğrencileri öğretmenler olmalıdır.

Öğretmenler cumhuriyetin değerlerini, Atatürk ilke ve devrimlerini çocuklara öğretmeyi sürdürmelidir” dedikten sonra önümüzde yapılacak olan yerel seçimlerin önemine değindi. Balık şimdiye kadar öğretmenlerin taşın altına ellerini koyduklarını,

yerel seçimlerde de yine ellerini taşın altına koyarak kapı kapı Atatürk devrimlerinden yana, çağdaş, laik adayları destekleme çalışmalarını yapacaklarına olan inancını dile getirdi.

Ödül törenine CHP İl Başkanı Ahmet Kumbul, CHP milletvekili Çetin Osman Budak, CHP Muratpaşa İlçe Başkanı Hasan Şahin, CHP İl Kadın Kolları Başkanı Nilüfer Deveci, Prof. Dr. Aslı Baykal ve çok sayıda kişi katıldı.

Emeklilere plaket verme töreni sonrası Onur Öymen konuşmasını yaptı.

yukarı çık
0
Paylaşım