Menu
RSS

Antalya’da Bir Okul Müdürü Ders Kitaplarını Toplatmış: Gerekçe Atık Malzeme

Antalya’da Bir Okul Müdürü Ders Kitaplarını Toplatmış: Gerekçe Atık Malzeme

Eğitim İş Antalya Şube Başkanı Fatin Iltar, Antalya’nın Kepez İlçesi’nde bir okul müdürünün, daha okullar kapanmadan ders kitaplarını toplattırdığını iddia etti. Iltar yaptığı yazılı açıklamada bu durumun okullara atanan müdür ve öğretmenlerin eğitimden bihaber,

kifayetsiz, muhteris yöneticiler olduklarını söyledi. Iltar tarafından yapılan yazılı açıklamada şu görüşler dile getirildi:

“Antalya’nın Kepez ilçesinde bir lisede eğitim öğretim sürerken öğrencilerin ders kitaplarının okul müdürünün talimatıyla toplatıldığı ortaya çıktı.

Antalya İli Kepez İlçesi Prof. Dr. Tuğgeneral Cevdet Demirkol Ayhan Demirkol Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde ortaya çıkan bu durum aslında kifayetsiz muhteris, AKP döneminde mülakatla atanan yöneticilerle

okullarımızdaki eğitimin ne hale getirildiğinin acı bir resmidir.

Maalesef okullarımız eğitimin ne olduğundan habersiz sadece “yandaş” etiketine sahip zavallılar tarafından yönetilmektedir. Zavallılar diyorum; çünkü hiçbir eğitimsel ve yönetimsel birikimi olmadan o koltuklara oturtulan kişiler de akıl ve bilim dışı eğitim anlayışının kurbanlarıdır.

Eğitim süreci devam ederken yılsonuna 3-4 hafta kala eğitimin ayrılmaz parçası ders kitaplarını atık malzemesi olarak gören bu zihniyet eğitimi de zaten gereksiz görmektedir.

Bu zihniyet eğitimdeki tasarrufun maliyetinin ne kadar yüksek olacağının farkında bile değildir. Birikimsizliklerine rağmen kendilerini o koltuklara oturtanlara yaranmayla geçirdikleri zamanın bir kısmını eğitim yönetimi alanında

okumaya ayırsalar eğitimden tasarruf etmenin tam bir israf olduğunu fark edeceklerdir. Eğitim yılı sonuna daha bir ay kala kitapları toplamak;  öğrenciye yıl bitti, ders bitti, artık okula da gelmeyin demektir.

Öğrencinin ve öğretmenin motivasyonunu yerle bir etmektir. Eğitimi alınan nottan ibaret görmektir.

Eğitim İş sendikası olarak öğrencilerin eğitim hakkının engellendiği bu durumla ilgili yetkili makamlarca yapılacak işlemlerin yakın takipçisi olacağız.

Bu yeni nesli bizlere emanet eden Başöğretmenimiz Mustafa Kemal Atatürk’e ve çocuklarımıza karşı büyük bir borcumuzdur. Mustafa Kemal’in öğretmenleri olan bizler bedel ödesek de çocuklarımıza sahip çıkmaya devam edeceğiz”

yukarı çık
0
Paylaşım