Menu
RSS

Antalya’da Bayramın Huzurlu Geçmesi İçin Önlemler Tamam!

Antalya’da Bayramın Huzurlu Geçmesi İçin Önlemler Tamam!

Antalya’da Kurban Bayramının huzurlu geçirilmesi için tüm hazırlıklar tamamlandı. Bölgede bayram boyunca yağış beklenmediği, sıcaklıkların 32 ile 36 derece arasında seyredeceği açıklandı. Kurban Bayramı'nda vatandaşların rahat ve huzurlu bir tatil geçirmesi için tüm kamu kurum ve kuruluşları seferber oldu.

Emniyet, il sağlık ve sosyal hizmetler il müdürlüklerine gerekli talimatlar verilerek, vatandaşların huzurlu ve güvenli bir bayram geçirmeleri için gereken önlemler alındı.

Antalya Büyükşehir Belediyesi, vatandaşların Kurban Bayramı'nı rahat ve huzurlu geçirmesi için gereken önlemleri aldı. ASAT her bayram olduğu gibi Kurban Bayramında da Antalya halkının sorunsuz bir bayram tatili geçirebilmesi için önlemlerini aldı.

ASAT bayram boyunca kesintisiz su, atık su, kanalizasyon ve yağmur suyu hizmetlerinin aksamaması için 24 saat hizmet verecek. ASAT meydana gelebilecek herhangi bir olumsuzluk karşısında 483 nöbetçi personel bulunduracak.

ZABITA DENETİMLERİ

Bayram süresince Zabıta Dairesi Başkanlığı'nda çalışan personel görev başında olacak. Ekipler, bayram öncesi özellikle arife günü açık yiyecek ve içecek üretimi ile satışını gerçekleştiren işyerlerinde denetimlerini daha da yoğunlaştıracak.

Zabıta mezarlıklarda halkın, mezarları rahat ziyaret edebilmesi için gereken önlemleri alacak. Vatandaşlar şikayetlerini 249 50 84- 249 50 75- ALO 153 numaralı zabıta merkezine bildirebilecek.

İTFAİYE GÖREV BAŞINDA

İtfaiye Dairesi Başkanlığı da bayram boyunca görevde olacak. İtfaiye ekipleri, Antalya sınırlarında 36 ayrı grup, 580 personelle 24 saat çalışmalarını sürdürecek. Merkez grup başta olmak üzere, ilçelerdeki itfaiye ekipleri ve Kaleiçi ekibi, olası bir yangına karşı 24 saat hazır olacak.

MEZARLIKLARDA DİN GÖREVLİLERİ

Bayram öncesi ve bayramda en çok ziyaret edilen yerler arasında bulunan mezarlıklarda da gerekli önlemler alındı. Andızlı, Uncalı ve Kurşunlu mezarlıklarında arife günü ve bayramda din görevlileri vatandaşlara mezarlık ziyaretlerinde yardımcı olacak.

Arife günü ve bayram boyunca Uncalı'dan Kurşunlu Mezarlığı'na ring servisler kalkacak. Ayrıca, 19 ilçede de mezarlıklar bayram için hazırlandı.

HAYVAN YAKALAMA TİMİ

Büyükşehir Belediyesi, Soğuksu Mahallesi Perşembe Pazarı ve Yeşilbahçe Mahallesi Kapalı Çarşamba Pazarı'nda, Bayramın 1'inci ve 2'nci günlerinde veteriner hekim kontrolünde ücretsiz kurban kesim hizmeti verecek.

Büyükşehir Belediyesi bayramda kaçan firari kurbanlıklar için bayrama özel 'Hayvan Yakalama Timi' hizmeti verecek. Kurbanlıklarını elinden kaçıran vatandaşlar ALO 153 numaralı telefondan yardım isteyebilecek.

POLİSTEN BAYRAM ÖNLEMLERİ

Antalya Emniyet Müdürlüğü de 26 Ağustos Cumartesi günü sabahından itibaren 'huzur' planlarını hayata geçirdi. İl merkezindeki genel asayiş ve güvenlik tedbirlerinde 7 bin 813, trafik tedbirlerinde 1725 olmak üzere toplam 9 bin 538 personel görevlendirildi.

Dış ilçelerin genel asayiş ve güvenlik tedbirlerinde 2 bin 931, trafik tedbirlerinde 457 olmak üzere toplam 3 bin 388 personel görev alacak.

Kurban Bayramı süresince il merkezi ve ilçelerdeki ana arterler ve bağlantı yolları ile araç ve insan yoğunluğu yaşanan bölge, alan ve güzergahlarda, mezarlıklarda, camilerde, kurban satışı ve kesimi yapılan pazarlarda ve yerlerde, alışveriş merkezlerinde, eğlence yerlerinde, gar ve terminallerde, limanlarda, lunaparklarda vb yerlerde kapkaç, hırsızlık, yankesicilik gibi suçların işlenmesinin önlenmesi ve ayrıca trafik kazalarına meydan verilmemesi amacıyla mevcut sivil ve resmi motorize ekipler ile yaya devriye görevlileri sayısı iki katına çıkarıldı.

KESİM MERKEZLERİ

Antalya'da ilçe belediyeler tarafından belirlenen kesim merkezleri ise şöyle:

"Kepez belediyesi Zafer, Yenidoğan, Varsak Karşıyaka, Teomanpaşa ve Fevzi Çakmak Mahallesi. Muratpaşa Belediyesi Bayındır Mahallesi, ATSO karşısı, Çarşamba Pazarı, Kızıltoprak ve Güzeloba Mahallesi.

Konyaaltı Belediyesi ise Liman, Siteler, Altınkum, Pınarbaşı ve Öğretmenevleri mahallelerinde kesim yapacak.

Döşemealtı Belediyesi Özel Çığlık Öğrenci Yurdu, Kırkgöz Eğitim Derneği Öğrenci Yurdu bahçesi, Yeşilbayır Bilim ve Kültür Hizmet Derneği öğrenci yurdu bahçesi, Yeniköy eğitim ve hizmet derneği öğrenci yurdu, tosun besi çiftliği, Hasan Canbaz Besi Çiftliği, İbrahim Avcı Besi Çiftliği, Kasap Şeref Besi Çiftliği, Bahri Koç Besi Çiftliği ve Durmuş Gedik'te kesim çalışmaları gerçekleştirecek.

Organize Sanayi Bölgesi'ndeki Antalya Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı işletilen Anet A.Ş mezbahasında kurban kesimi yapılacak."

Acil telefonlar

İtfaiye: 112 - Ambulans: 112 - Telefon Arıza: 121 - Alo Trafik: 154 - Polis İmdat: 112 - Jandarma İmdat: 156 - Sahil Güvenlik: 158 - Su Arıza: 185 - Elektrik Arıza: 186 - Cenaze Hizmetleri: 188

Bayramda yağış yok

Kurban Bayramı süresince bölgede yağış olmayacağı açıklandı. Meteoroloji 4. Bölge Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, Antalya, Afyonkarahisar, Burdur ve Isparta'da bayram boyunca açık ve güneşli bir havanın seyredeceği, sıcaklıkların 32 ile 36 derece arasında olacağı kaydedildi.

yukarı çık
0
Paylaşım