Menu
RSS
Kepez Belediye Başkan Vekilliğine Refik Emre Altekin Seçildi

Kepez Belediye Başkan Vekilliğine Refik Emre Altek…

Kepez Belediye Meclisi, görevi...

AFAD Duyurdu: Antalya'da Deprem!

AFAD Duyurdu: Antalya'da Deprem!

Antalya'nın Kaş ilçesinde 3,9 ...

PSAKD Akdeniz Bölge Sorumlusu Arslan: Kocagöz’ün Tutuklanması AKP’nin Bir İntikam Planı Olarak Görünüyor

PSAKD Akdeniz Bölge Sorumlusu Arslan: Kocagöz’ün T…

“AKP ve onun sözünden çıkmayan...

CHP: İktidarın Demokrasi Anlayışı İşte Tam Budur; Kepez Belediye Başkanı Şok Bir Kararla Tutuklandı

CHP: İktidarın Demokrasi Anlayışı İşte Tam Budur; …

Antalya’nın Sarısu teleferik h...

Prev Next

Antalya’da Ayakkabıcı Esnafı Sobacılar Çarşısı'na Taşınıyor

Antalya’da Ayakkabıcı Esnafı Sobacılar Çarşısı'na Taşınıyor

Antalya Büyükşehir Belediyesi'nin protokolle Antalya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği'ne (AESOB) devrettiği Sobacılar Çarşısı'nda hizmet verecek 11 ayakkabı tamircisi kura çekimiyle belirlendi.

AESOB Başkanı Adlıhan Dere, Antalya Ayakkabı İmalatçıları ve Esnafı Odası Başkanı Selahattin Çetin ile Sobacılar Çarşısı'nda hizmet verecek, yerleri kura çekimiyle belirlenen 11 ayakkabı imalatçı ve tamircisiyle bir ara araya geldi.

Toplantıda, ayakkabı tamir dükkanlarını kiralayan esnafla sözleşme imzalandı. Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel'in, esnaf ve sanatkarlara yönelik özel ilgi ve alaka gösterdiğini belirten AESOB Başkanı Adlıhan Dere,

"Belediye Başkanımız ayakkabı imalatı ve tamircisi esnafımızı baba dostu olarak görüyor. Esnaf ve sanatkarlarımıza büyük saygı duyuyor" dedi.

Balbey Camii'nin bitişiğindeki işyerlerinin çalışma imkanı açısından elverişli olmadığını kaydeden Başkan Dere, bu nedenle esnafın Sobacılar Çarşısı'na taşınmasına karar verdiklerini söyledi.

Büyükşehir Belediyesi'nin çarşıyı kendilerine devrettiğini hatırlatan Adlıhan Dere, "Burada esnafımızın daha ferah bir çalışma ortamı olacak. Mesleklerini daha rahat bir şekilde icra edecekler. Temennimiz ustalarımızın bu değerli mesleği yıllarca devam ettirebilmesi ve hayırlı kazançlar elde etmesi" diye konuştu.

Sözleşme içeriği ve süreç hakkında da bilgi veren Adlıhan Dere, “Çekilen kura sonucunda 11 esnafımız belirlenmiştir. Mustafa Daşlıova, Yasin Akmaz, Asım Akmaz, Naci Demir, İzzet Yavuz, Mustafa Büyükayvaz,

Korkut Tutak, Ünal Yanık, Mahmut Tutak, Mehmet Acar ve Bayram Ali Şimşek'e yeni dükkanlarının kiralanmasıyla ilgili sözleşme hazırlanmıştır.

Bugün burada imzalarımızı attıktan sonra taşınma işlemlerini de en kısa sürede gerçekleştireceğiz. Ayrıca, bu dükkanlar kura sonucu belirlenen esnafımıza kiralanmıştır.

Bu esnafımı işi bıraktığı takdirde yerlerine başka bir ayakkabıcı esnafımız gelecektir. Bu dükkanlarda yalnızca ayakkabıcı esnafımız faaliyet gösterecek. Bu gelişmenin Sobacılar Çarşısı'na ve çevresine hareketlilik kazandıracağına inanıyorum" dedi.

yukarı çık
0
Paylaşım